Ketkä ovat naisten eliittien maantiemaailmanmestaruuskilpailujen 2021 suosikit?

Sisällysluettelo:

Hollannin joukkue pyrkii välttämään olympialaisten toistumisen

Vuoden 2021 UCI:n maailmanmestaruuskilpailujen naisten Elite Road Race -kilpailun on määrä käydä lauantaina 25. syyskuuta, ja kenttä on täysin pinottu. On vaikea katsoa jälleen kerran Alankomaiden joukkueen ohi, mutta kuten näimme olympialaisissa, mitä tahansa voi tapahtua. Tässä on joitain tärkeimmistä nimistä, joita seurata…

Annemiek van Vleuten, Hollanti

Ikä: 38

Kauppatiimi: Movistar Team

Paras naisten eliittitietulos: 1. (2019)

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Alankomaiden joukkue reagoi Worldsissä odotettua heikomman suoritusnsa jälkeen olympialaisissa. He pyrkivät voittamaan ainakin yhden mitalin – kultaa paljon korteissa – he ymmärsivät Anna Kiesenhoferin olevan edellä vasta linjan jälkeen. Van Vleuten voitti silti vaikuttavan hopean ja saavutti sitten kultaa aika-ajossa, ja nyt on näköpiirissä sateenkaaripaita. Tämä vuosi on ollut hänelle erittäin menestyksekäs, sillä hän voitti Tour of Flandersin 10 vuotta viimeisen kilpailunsa jälkeen ja Ladies Tour of Norwayn neljän vaiheen jälkeen. Hän sijoittui toiseksi Demi Volleringin jälkeen Liège-Bastogne-Liègessä – hänen maajoukkuetoverinsa tulevissa MM-kisoissa. Mitä tulee joukkuetovereihin, Anna van der Breggen on viimeistä vuottaan ammattiratsastajana. Jos hän voittaisi Flanderissa, ajatus ilman sateenkaaripaitaa ensi vuoden pelotonissa on todellakin mielenkiintoinen. Mutta koska van Vleuten on aiemmin voittanut naisten eliitin maantiekilpailun maailmanmestaruuden vuonna 2019, hän aikoo varmasti lisätä uuden palmareensa jatkuvasti kasvavaan palmupuuhun.

Marianne Vos, Hollanti

Ikä: 34

Kauppatiimi: Jumbo-Visma

Paras tulos: 1. (2013)

Tiedän joutuneeni samaan ansaan kuin ennen olympialaisia, mikä tarkoittaa Alankomaiden joukkueen liiallista herättämistä. Mutta mikä on suosikkikappale ilman Marianne Vosia? Yksi kaikkien aikojen pyöräilylegendoista, joka on voittanut kalenterissa lähes kaikki kilpailut, hän on jo lunastanut voiton Gent-Wevelgemissa – ensimmäinen voitto uudelle naisten Jumbo-Visma-tiimille – ja Amstel Gold Racessa vuonna 2021. Heinäkuussa hän voitti 30. vaihevoittonsa Giro d'Italia Donnessa, ja hänen voittonsa olivat monitahoisia ja leviävät sprinteissä, nousuissa ja aika-ajoissa. Kolminkertainen maantiemaailmanmestari saavutti äskettäin kolme voittoa Simac Ladies Tourilla elokuun lopulla ja voitti prologin aika-ajon ja kaksi viimeistä sprinttivaihetta. Mestarien mestari, pidä häntä aina silmällä.

Lotte Kopecky, Belgia

Ikä: 25

Kauppatiimi: Liv Racing

Paras tulos: 75. (2016)

Lotte Kopecky on nauttinut menestyksekkäästä kaudesta 2021, joka epäilemättä asettaa hänet kilpailemaan sateenkaaripaidosta. 25-vuotias voitti mukulakivisen Le Samyn des Damesin vuoden alussa alkuperäisen pettymyksen jälkeen Omloopissa, ja säilytti sitten kansalliset tittelinsä sekä maantiekilpailussa että aika-ajossa. Hän hallitsi edelleen Lotto Belgium Touria kesäkuussa. Hänen kolmas sijansa toisella vaiheella eteni ensimmäiseksi kolmannella, voitti yleis- ja pisteluokitukset ja sijoittui vuoristossa toiseksi. Olympialaisten maantiekilpailussa 4. sijansa jälkeen Kopecky toipui loukkaantumisesta ja voitti Ceratizit Challengen viimeisen vaiheen La Vueltalla ennen Elisa Longo Borghinia. Belgian joukkueeseen kuuluu Jolien D'Hoore, Kopeckyn kumppani Madisonissa, joka ilmoitti aikovansa lopettaa kauden lopussa. Mukana ovat myös Shari Bossuyt, Kim de Baat, Valerie Demey ja Jessie Vandenbulcke.

Lizzie Deignan, Iso-Britannia

Ikä: 32

Kauppatiimi: Trek-Segafredo

Paras tulos: 1. (2015)

Lizzie Deignan tulee johtamaan Ison-Britannian joukkuetta maailmoissa ja tekee parhaansa toistaakseen aiemman menestyksensä tapahtumassa. Tämän vuoden Tour de Suissessa hän voitti toisen vaiheen Frauenfeldiin. Hänen voittonsa johti yleisluokituksen voittoon yhdellä sekunnilla Elise Chabbeystä, ja Deignan otti kotiin myös pisteet ja vuoristoluokitukset. Iso-Britannia lähettää Deignanin rinnalle jännittävän joukkueen, mukaan lukien Anna Shackley – hänen maantiekilpailukumppaninsa Tokion olympialaisissa – ja Joss Lowden, jonka on pian tarkoitus voittaa tuntiennätys. Mukana ovat myös entinen kansallinen mestari Alice Barnes, Anna Henderson ja La Choralise Fourmies Fémininen voittaja Pfeiffer Georgi.

Nimi: Emma Norsgaard, Tanska.

Ikä: 22

Paras tulos: 61. (2020)

Elisa Longo Borghini on merkinnyt Emma Norsgaardin seuraajaksi tulevassa maailmanmestaruuskilpailussa, ja syy on helppo ymmärtää. Tanskan kansallinen mestari meni vastakkain nopean viimeistelijän Lorena Wiebesin kanssa Giro d'Italia Donnessa ja voitti lopulta vaiheen 6. Pisimmällä etapilla hän voitti Coryn Riveran ja Marianne Vosin riville Colicossa. Norsgaard keräsi myös useita kakkossijoituksia Omloopissa, Le Samynissa ja Scheldeprijsissä. Mutta Ceratizit-festivaaleilla Elsy Jacobs -kilpailussa hän todella loisti, hänen 1. ja 2. vaiheen voittonsa johtivat yleisluokitukseen, pisteluokitukseen ja nuorten luokittelun voittoihin. Hän ei ehkä kiinnitä niin paljon huomiota kuin nimet esimerkiksi Hollannin joukkueessa, mutta odotan innolla, kuinka hän ratsastaa. Norsgaard on lähdössä Cecilie Uttrup Ludwigin, Amalie Dideriksenin, Marita Jensenin, Rebecca Koernerin ja Julie Lethin rinnalla.

Eliittien naisten maantiekilpailun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 25. syyskuuta. Siirry oppaaseemme saadaksesi täydelliset tiedot UCI:n MM-kisojen 2021 katsomisesta.