12 mitalia, mukaan lukien 8 kultaa Team GB -paralympiapyöräilijöille

Sisällysluettelo:

Rion paralympialaisissa ratakilpailussa Iso-Britannia päihittää mitalinsa

2016-09-13

Ratapyöräily Rion paralympialaisissa on osoittautunut Team GB:n joukkueelle vieläkin menestyneemmäksi kuin edellisissä olympialaisissa, ja mitalien kokonaismäärä on 12, joista 8 kultaa.

Kilpailu alkoi 8. syyskuuta takaa-ajokilpailuilla. Megan Giglia voitti kultaa naisten C1-2-3 3000 metrin takaa-ajossa, ennen kuin Sarah Storey ja Crystal Lane voittivat kultaa C5 3000 metrin takaa-ajossa ja Steve Bate voitti kultaa miesten B 4000 metrin takaa-ajossa.

Toinen päivä koostui enemmän yksittäisistä tapahtumista, ja pikajuoksijat Sophie Thornhill ja Jody Cundy voittivat kultaa naisten B 1000 metrin aika-ajossa ja miesten C4-5 1000 metrin aika-ajossa. Louis Rolfe voitti sitten pronssia miesten C2 3000 metrin aika-ajossa myöhemmin samana päivänä.

Kadeena Cox teki uuden maailmanennätyksen voittaessaan kultaa naisten C4-5 500 metrin aika-ajossa – saavutuksen tekee vieläkin merkittävämpi se tosiasia, että voitto tuli alle 24 tuntia sen jälkeen, kun Cox oli juossut pronssimitaliin. yleisurheilutapahtuma, naisten T38 100 metrin sprintti.

Kilpailun viimeisenä päivänä, 11. syyskuuta, Neil Fachie voitti hopeaa miesten B 1000 metrin aika-ajossa, ennen kuin Sophie Thornhill lisäsi tulostaan saavuttamalla pronssia B 3000 metrin yksilö-ajossa, ja Lora Turnham voitti kultaa. tapahtumassa.

Viikon viimeinen tapahtuma oli miesten C1-5 750 metrin joukkuesprintti, ja Ison-Britannian joukkue, Louis Rolfe, Jon-Allan Butterworth ja Jody Cundy, voitti ja teki uuden maailmanennätyksen. 48.635 prosessissa.

2016-08-17

Maanantaina Mark Cavendish aloitti omniumin toisen päivän kilolla, jossa hän sijoittui kuudenneksi ajalla 1:02.86. Hän paransi mahdollisuuksiaan palkintokorokkeelle tullella myöhemmin kolmanneksi lentävällä kierroksella. Huolimatta hänen parhaimmista yrityksistään paeta rintam alta ja saada kierros pistekilpailun aikana, paras hän pystyi selviytymään neljäs sijasta useiden sprinttialkukilpailujen aikana. Hän sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi ja ansaitsi hopean, ensimmäisen olympiamitalinsa.

Laura Trott kilpaili naisten omniumissa ja sijoittui ensimmäiseksi sekä pudotuskilpailussa että henkilökohtaisessa takaa-ajossa sekä ansaitsi toisen sijan raaputuskilpailussa. Kaiken kaikkiaan hän ansaitsi paikkansa palkintokorokkeella toisella Rion pelien kultamitalilla. Hän on nyt Ison-Britannian menestynein naisurheilija, jolla on neljä kultamitalia.

Jason Kenny, Trottin sulhanen, sai myös enemmän olympiakunnia. Pian Trottin omniumvoiton jälkeen Kenny lähti radalle kilpailemaan miesten keirinissä. Hän sijoittui ensimmäiseksi ja on saavuttanut kolmannen kultamitalinsa Riossa. Hänellä on nyt kuusi kultamitalia, mikä vastaa Sir Chris Hoyn voittoa. Kennyllä ja Trottilla on nyt 10 olympiamitalia.

Rebecca James lisäsi Team GB:n tavoitteeseen 48 mitalia Riossa saavuttamalla hopeaa naisten sprintissä Katy Marchantin ollessa lähellä pronssia.

Yhteensä Team GB on ansainnut 12 olympiamitalia pyöräilyllä. 11 radalla ja Chris Froome ansaitsi pronssin maantieaika-ajossa, mikä teki tästä menestyksekkäimmän vuoden ulkomailla Team GB:n pyöräilijöille.

2016-08-15

Miesten joukkuetakaa-ajo käynnistyi viikonloppuna toisella kultamitalilla sekä uudella maailmanennätysajalla 3:50,26. Se oli tiukka juoksujuttu, australialainen meni varhaisessa johtoasemassa, mutta he putosivat pian kolmeen mieheen ja lopulta brittijoukkueen metronominen tehokkuus kannatti. Ryhmään kuuluivat Sir Bradley Wiggins, Owain Doull, Ed Clancy ja Steve Burke. Tämä kilpailu antoi Sir Bradley Wigginsille viidennen kultamitalin, mikä teki hänestä historian menestynein brittiläinen olympiamitali kahdeksan olympiamitalilla.

Lauantaina naisten joukkuetakaa-ajo piti kultaisen kunnian saavuttamalla uuden maailmanennätyksen 4:10,23. Joanna Roswell, Laura Trott, Elinor Barker ja Kate Archibald voittivat amerikkalaisen joukkueen kahdella kokonaisella sekunnilla sen jälkeen, kun amerikkalainen "fast start" -taktiikka romahti. Laura Trott teki historiaa myös ensimmäisenä brittiläisenä naisolympialaisena, joka ansaitsi kolme kultamitalia.

Rebecca James teki olympiadebyyttinsä naisten keirinissä saaden samalla ensimmäisen olympiahopeansa, kun hän saavutti edellisenä päivänä naisten sprintin karsinnan toisella olympiaennätysajalla 10,72 sekuntia.

Sunnuntai osoittautui jälleen onnistuneeksi päiväksi brittiurheilijoille, kun Jason Kenny ja Callum Skinner menivät vastakkain koko brittiläisessä finaalissa miesten sprinttikilpailussa. Kenny osoitti olevansa sekä taktisesti että fyysisesti parempi kuin Skinner ja ansaitsi viidennen kultamitalinsa. Vain Sir Chris Hoy on voittanut lisää kultamitaleita (toistaiseksi - Kenny kilpailee Keirinissä huomenna), joten jos hän menestyisi, emme voi olla ihmettelemättä, voisiko hän löytää tiensä uudenvuoden kunnialistalle.

Miesten omnium alkoi myös sunnuntaina Mark Cavendishin edustaessa Team GB:tä. Raaputuskilpailussa hän sijoittui kuudenneksi 13 kierroksen jälkeen. Henkilökohtaisessa takaa-ajossa hän sijoittui toiseksi tanskalaisen Lasse Norman Hansenin jälkeen, joka teki uuden olympiaennätyksen. Cavendishin pudotuskilpailu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, koska huonosti ajoitettu sukellus alas pankkipalveluun näki hänen juuttuneen liikenteeseen, mikä johti matkaan siniselle Côte d'Azur -maalausnauhalle ja putoamiseen vain 10 th paikka.

12/08/16

joukkuesprintti

Torstai-ilta osoittautui Team GB:lle kultaiseksi velodromilla, kun miesten joukkueen pikajuoksijat nappasivat Ison-Britannian kisojen ensimmäiset ratapyöräilykultaa. Vaikka sitä ei pidetty suosikeina edellisten maailmanmestaruuskilpailujen vähemmän kuin näyttävien suoritusten vuoksi, tämä ei estänyt Iso-Britanniaa päihittämästä nykyistä maailmanmestaria Uutta-Seelantia uudella olympiaennätyksellä, 42,440 sekuntia.

Jason Kennystä, Phillip Hindesista ja Callum Skinneristä koostuva joukkue toi kotiin Team GB:n toistaiseksi neljännen kullan Riossa 2016, mikä nosti kokonaistuloksen 15 mitaliin. Se oli myös Jason Kennyn neljäs olympiakultaa, mikä teki hänestä yhden kaikkien aikojen palkituimmista brittiläisistä olympialaisista Sir Steve Redgraven ja Chris Hoyn jälkeen.

Skinnerillä oli kova paine täyttääkseen kuusinkertaisen olympiavoittajan Chris Hoyn takaa-ajojoukkueessa jättämän kolmannen miespaikan. "Se ei ollut helppo tie", hän sanoi. – Joten tulla tänne olympiavoittajaksi on uskomatonta. Olemme tehneet niin kovasti töitä, ja se osoittaa, että se kannattaa.'

Team Pursuit

Sitä ennen menestys velodromilla oli kuitenkin alkanut, kun naisten joukkuetakaa-ajo saavutti maailmanennätyksen aika-ajon aikana. Joukkue sijoittui seitsemänneksi yhdeksästä joukkueesta ja onnistui karkottamaan neljän sekunnin kymmenesosan edellisestä ennätysajasta 4:13,683, jonka Australia teki vuonna 2015. Nyt he kohtaavat Kanadan toisella kierroksella päästäkseen finaaliin.

Miesten joukkuetakaa-ajo saavutti myös nopeimman ajan karsinta-ajossa ja sijoittui vain kolme kymmenesosaa oman maailmanennätyksensä ulkopuolelle. Sir Bradley Wiggins, Ed Clancy, Owain Doull ja Steven Burke ajoivat ajan 3:51,943, lähes kolme ja puoli sekuntia ennen toiseksi pätevää Tanskaa. He kilpailevat nyt Uudesta-Seelannista semifinaalissa perjantaina.

Maantiekilpailu - 2016-08-08

Reitillä, joka on räjähtänyt vaarallisista laskuistaan, viikonlopun Rion maantiekilpailut ovat aiheuttaneet niin paljon kiistaa, että UCI on joutunut hyppäämään puolustukseensa.

237,5 km:n reitti vaikutti suuresti Team GB:hen miesten kilpailussa. Thomasin odotettiin kannattavan Froomea, mutta hyökkäyksen jättämisen jälkeen liian myöhään Geraint Thomas ajoi eteenpäin mitalista. Valitettavasti hän kaatui jyrkässä laskussa Vista Chinesasta, ja huolimatta siitä, että hän nousi takaisin ja päätti kilpailun, Team GB: lle ei löytynyt mitaleja. Thomas sijoittui 11. sijalle ja Froome 12. sijalle. Yates sijoittui 15. sijalle. Ian Stannard ja Steve Cummings eivät ajaneet kilpailua loppuun sen jälkeen, kun he olivat molemmat tehneet urhoollisia käännöksiä edessä supistaakseen pelotonia varhaisessa vaiheessa.

Ainoastaan kolme Team GB:n pyöräilijää kilpailee naisten kilpailussa, joten selkeä painopiste oli Armitsteadissa joukkueen johtajana. Varhaisen 10 km:n renkaan puhkeamisen draaman jälkeen, joka johti pyörän vaihtoon, hän tarttui pelotonin päähän.

Emma Pooley johti pelotonia ylös kiipeilyä ja sijoittui 58. sijalle - yhden sijan joukkuetoverinsa Nikki Harrisin jälkeen. Armitstead sijoittui viidenneksi, kun hänet pudotettiin nousun toisella puoliskolla, mikä päätti viikon myllerryksen pettymykseen. Hänen odotettiin tuovan takaisin olympiamitali, ja hän oli suosikki palkintokorokkeelle sunnuntain kilpailussa. Hän itse väittää, että Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingkielto ei vaikuttanut hänen ajattelutapaansa kilpailun aikana ja että hän "ei yksinkertaisesti voinut kiivetä tarpeeksi nopeasti".