Amstel Gold: Anna van der Breggen voitti naisten kilpailun Lizzie Deignanin ollessa toinen

Sisällysluettelo:

Van der Breggen johtaa Deignanin kotiin Boels-Dolmansissa yksi-kaksi ratkaisevan yksinsiirron jälkeen

Hollannin Anna van der Breggen ratsasti yksin voittaakseen vuoden 2017 Amstel Goldin naisten kilpailun ja sijoittui selvästi ennen brittiläistä Lizzie Deignania Boels-Dolmansilla yksi-kaksi.

Naisten kalenterissa 14 vuoden tauon jälkeen reitti sisälsi 17 nousua sen 121 kilometrin yli, mukaan lukien neljä Caubergin nousua – yksi enemmän kuin miehet myöhemmin sunnuntaina.

Ratkaiseva siirto tapahtui viimeisen 10 kilometrin aikana, kun Van der Breggen, toinen hollantilainen Annamiek van Vleuten ja American Tour of Flandersin voittaja Coryn Rivera siirtyivät johtavaan trioon Deignaniin, Elisa Longo-Borghiniin ja Katarzyna Niewiadomaan.

Van der Breggen hyppäsi puhtaaksi 7 km:n jälkeen, ja koska Deignan ei osallistunut takaa-ajoon, muut neljä ratsastajaa eivät kyenneet työskentelemään yhdessä tarpeeksi tehokkaasti kaventamaan eroa. 26-vuotias oli avannut tarpeeksi etumatkaa päästäkseen Caubergin viimeisen nousun, joka tuli vain 1,1 km:n päässä linjasta, hieman enemmän kuin muodollisuus.

Amstel Gold palasi naisten maailmankiertueelle ensimmäistä kertaa vuoden 2003 jälkeen, mikä merkitsi laajennetun kalenterin kuudetta kierrosta ja saapui kaksi viikkoa Riveran voiton jälkeen Flanderin mukulakivillä.

Seuraavana on keskiviikkona Fleche Wallonne, toinen Ardennes Classicsin triumviraatista, joka päättyy ensi viikonlopun Liege-Bastogne-Liegeen.