Giro d'Italia 2017: Pierre Rolland voitti yksin Canazeissa

Sisällysluettelo:

Ranskalainen Rolland ottaa vaikuttavan yksinvoiton Cannondale-Drapacin ensimmäisestä Grand Tour -voitosta kahteen vuoteen

Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) on voittanut Giro d'Italian soolon vaiheen 17 hyökättyään irtautuneiden kumppaneidensa kimppuun keskivuoristokokeen finaalissa Alpeilla.

Ranskalainen selviytyi 7,4 km:n jälkeen ja piti eron ottikseen ensimmäisen Grand Tour -vaihevoittonsa viiteen vuoteen ja Cannondale-Drapacin ensimmäisen Grand Tour -voittonsa kahteen vuoteen.

Tom Dumoulin ohjasi vaiheen läpi Team Subweb -joukkuetoverinsa ja päätyi turvallisesti pelotoniin säilyttääkseen 31 sekunnin johtonsa Nairo Quintanaan taistelussa pinkistä.

Kaksi tasaista nousua kilpailun ensimmäisellä puoliskolla, joita seurasi pitkä, pitkä veto, joka johti Canazein maaliin 219 kilometrin kilpailun jälkeen, joten päivä oli pitkään laskettu yhdeksi eron menestyksestä.

Sellaisenaan se tarjosi monille ratsastajille viimeisen mahdollisuuden saada vaihevoitto, jolloin yli 40 ratsastajaa nousi tielle avausvaiheissa.

Vaihevoittaja Rolland oli itse mukana kolmen miehen liikkeessä kilpailun etuosassa, suuri takaa-ajoryhmä takana ja peloton vielä 15 minuuttia taaksepäin.

Kun ensimmäinen kolmen pelaajan tuli takaisin, johtajilta jäi toinen siirto, ja Matej Mohoric (UAE Team Emirates) oli läsnä molemmissa. Kun sekin palasi, Mohoric meni yksin, mutta hänen ponnistelunsa loppuivat lopulta turhaan, kun vähentynyt eturyhmä pääsi finaaliin yhtenä.

Peloton oli sillä välin nostanut vauhtia. Bob Jungelsin Quickstep-tiimi oli tajunnut, että hänen valkoisen Young Rider -johtajan paidan vaarantui Jan Polancin (UAE Team Emirates) läsnäolo eturyhmässä, joten he liittyivät Team Sunwebiin ja alkoivat pienentää eroa.

Hyökkäys, jota seurasi vastahyökkäys ja vastahyökkäys sytytti kilpailun lavalle, mutta 7,4 km:n jälkeen Rolland rikkoi lopulta kuminauhan paetakseen ja pitääkseen eron maaliin asti.

Hän sijoittui 24 sekuntia jäljellä olevista irtautuneista ratsastajista Rui Costan (UAE Team Emirates) ja Gorka Izagirren (Movistar) johdolla 2. ja 3. sijalle.

Peloton kaatui 7'51 myöhemmin, ja sekä Dumoulinin vaaleanpunaiset että Jungelsin valkoiset paidat ovat turvassa toiselle päivälle.