Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin häviää pinkin, kun taas Mikel Landa voittaa lopulta vaiheen

Sisällysluettelo:

Nairo Quintana perii kilpailun johdon, kun Mikel Landa astuu vaiheeseen tultuaan kahdesti toiseksi

Mikel Landa on voittanut Giro d'Italian vaiheen 19 ja ratsastaa irti irtautuneista kumppaneistaan saadakseen hienon yksinvoiton Piancavallon huipulla. Saavuttuaan toiseksi vaiheessa 16 Vincenzo Nibalille ja sitten toiseksi jälleen Tejay Van Garderenille vaiheessa 18, voitto oli kestänyt kauan espanjalaiselle, joka on nyt voittanut vuoristoluokituksen.

GC-yleiskilpailussa vaaleanpunainen johtajan paita vaihtoi omistajaa Tom Dumoulinista Nairo Quintanaksi sen jälkeen, kun hollantilainen pudotettiin viimeisessä nousussa ja sijoittui yli minuutin alaspäin muihin suosikkeihin.

Quintana johtaa nyt 38 sekuntia Dumouliniin ja 43 sekuntia Nibaliin ajaessaan huomenna viimeiseen vuoristokokeeseen ennen viimeistä päätösaika-ajoa.

Giro d'Italia Stage 19: Dramaattinen päivä

191 km:n etappi San Candidosta ja Piancavallosta oli kilpailun toiseksi viimeinen maantieosuus, joten yksi vain kahdesta jäljellä olevasta mahdollisuudesta ratsastajille saada puskuri Tom Dumouliniin ennen viimeistä aika-ajoa Milanossa.

Ei kestänyt kauan, ennen kuin kisa heräsi henkiin, sillä pelotonissa muodostui suuria halkeamia jo 50 km:n jälkeen, ja vaaleanpunainen trikoo Dumoulin - muiden GC-matkustajien Steven Kruijswijkin, Bauke Molleman ja Adam Yatesin kanssa - jäi kiinni. takana.

Paljon arveluita syntyi väitteiden johdosta, että erot olisivat johtuneet Quintanan Movistar-tiimin ja Nibalin Bahrain-Merida-tiimin lujuudesta Dumoulinin pysähtymisen jälkeen luontolomalle, mutta näitä raportteja ei vahvistettu.

Tänä päivänä Dumoulin oli julkisesti moittinut molempia ratsastajia siitä, että he olivat liian huolissaan hänestä eikä muista GC-matkustajista, ja meni niin pitkälle, että sanoi toivovansa heidän menettävän palkintokorokkeensa tämän seurauksena.

Mutta Kruijswijkin, Molleman ja Yatesin joukkueiden avulla Dumoulinin sisältävä ryhmä onnistui saamaan kilpailun takaisin yhteen päivän toisella nousulla.

Samaan aikaan tiellä oli erittäin vahva irtautuminen, joka sisälsi useita ratsastajia, jotka ovat olleet hyökkäyksessä paljon viimeisen kolmen viikon aikana. Pierre Rolland, Mikel Landa, Luis Leon Sanchez ja Rui Costa olivat kaikki osa 18 miehen siirtoa, ja yli 11 minuutin etumatkalla, kun viimeinen nousu oli jäljellä, näytti varm alta, että vaiheen voittaja tulee tästä ryhmästä.

Tom Dumoulin sai puhkeamisen ja toisen takaa-ajon ennen viimeistä nousua, jälleen yksi tapahtuma jatkuvasti lisääntyvässä haasteiden luettelossa, jotka hän on joutunut kohtaamaan puolustaessaan vaaleanpunaista, mutta hän saapui jälleen turvallisesti.

Kiipeilyn alkaessa Costa ja Landa osuivat kilpailun etupuolelle, kun taas peloton ajoi Movistarin, Bahrain-Meridan ja Team Sunwebin kotimaassa.

Ei kestänyt kauan, kun Landa pudotti Costan ja jätti espanjalaiselle 9,5 km:n matkan maaliin, kun Costa ja Pierre Rolland ajoivat yhteen.

Mutta vaikka kilpailu vaiheesta oli kokonaan ohi, kilpailu GC:stä kirkastui, kun tie kallistui ja kuiluja alkoi avautua Tom Dumoulinin ja muun suosikkiryhmän välillä.

Alun perin Simon Geschken johtamana, mutta sitten yksin ratsastaessaan Dumoulin istui 15–20 sekunnin päässä ryhmän takaosasta suuren osan noususta, kun taas Thibaut Pinot, Ilnur Zakarin ja Vincenzo Nibali alkoivat hyökätä se.

Pinot, Pozzovivo ja Zakarin voittivat kaikki aikaa, ja huolimatta siitä, että Quintana pääsi etäisyydelle kerran finaalissa, hän sijoittui 2 sekuntia Nibalin edellä ja varmisti, että tästä Giro d'Italiasta taistellaan aina aivan viimeinen poljinisku.