Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin voitti Quintanan viimeisessä TT:ssä ja voitti Giro d'Italian 31 sekunnilla

Sisällysluettelo:

Team Sunwebin ratsastajasta tulee ensimmäinen hollantilainen Giron voittaja

100th Giro d'Italian kynsien puremassa viimeisessä vaiheessa Tom Dumoulin (Team Sunweb) tuotti elämänsä aika-ajon nappatakseen kilpailun. Nairo Quintana (Movistar). Melkein ensimmäisestä polkimen käännöksestä 29,3 km:n aika-ajossa Dumoulin vetäytyi kilpailijoistaan vetääkseen aikaa, jonka hän oli menettänyt aikaisemmilla vaiheilla.

Hänen täytyi korjata 53 sekuntia, ja lopulta hän päätyi 1 m24 sekuntia ennen Quintanaa, joka onnistui pysymään toisella sijalla, ja italialainen Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) tuli kolmanneksi.

Se osoittautui täydelliseksi päätökseksi kilpailulle, jossa on ollut draamaa, sankarillisuutta ja kiistoja kolmen viikon ajan.

Vain 31 sekunnin lopullinen voittomarginaali osoitti, kuinka tiukkaa taistelua käytiin, ja harvat ihmiset kokevat, ettei Dumoulinin voitto ollut täysin ansaittu.

Miten Giro d'Italian vaihe 21 onnistui

Viimeisen vaiheen aattona vuoden 2017 Giro d'Italian järjestäjien on täytynyt hieroa käsiään kilpailun kehittymisestä, mikä huipentui tähän jännittävään loppuvaiheeseen.

Kun ajajat asettuivat lähtöramppiin, ei ollut vielä varmuutta tämän vuoden Giron tuloksesta.

Vain muutama päivä aiemmin Team Sunwebin Dumoulin oli näyttänyt varm alta voittaj alta.

Vaiheen 15 jälkeen hänellä oli 2m51s-tyyny lähimmän kilpailijansa päällä, ja hänen täytyi vain pysyä lähellä tärkeimpiä kilpailijoita vuorilla eikä menettää liikaa aikaa, ja hän sinetöisi helpon voiton viimeisellä kerralla -kokeilu – 29,3 km alamäkeä Monzasta Milanoon.

Pari kalliita virheitä kilpailun viimeisissä vaiheissa kuitenkin johti siihen, että hän menetti vaaleanpunaisen paidan ja meni aika-ajoon GC:n neljännellä sijalla, 53 sekuntia vähemmän kuin uusi kilpailun johtaja Quintana.

Häntä edellä olivat myös Nibali, joka oli 39 sekuntia miinuksella Quintanasta, ja FDJ:n Thibaut Pinot 43 sekunnilla.

Dumoulin oli yksi etappin suosikeista kilpailijoihinsa ylivoimaisten aika-ajotaitojensa ansiosta, mutta oli epävarmaa, kynsikö hän takaisin 53 sekuntia melko lyhyellä matkalla, varsinkin kun hän oli näyttänyt fyysisesti uupunut muutaman edellisen vaiheen aikana.

Ennen 21st-vaiheen alkua oli vaikea ennustaa, kuka lopulta nousee palkintokorokkeelle ja missä asemassa.

Samalla tavalla nuorten ratsastajien kilpailussa Adam Yates (Orica-Scott) johti aika-ajoon 28 sekuntia, mutta hänen kannoillaan oli Bob Jungels (Quick-Step Floors), yksi. pelotonin parhaista aika-ajoista, joten valkoisen paidan lopullinen voittaja oli yhtä epävarma kuin pinkki.

Varhain vaiheessa parhaan ajan ajoi hollantilainen Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) ajalla 33m08s. Kun suosikit lähtivät liikkeelle, Dumoulin vahvisti itsensä nopeasti parhaaksi mieheksi kelloa vastaan.

Ensimmäiseen tarkastuspisteeseen mennessä hän oli jo kerännyt huomattavan ajan takaisin jokaiselta kolmelta GC:n edellä olev alta mieheltä.

Sillä välin Jungels tuli kotiin ajassa 34 min 2 sekuntia, täydet 94 sekuntia Yatesin edellä ottamaan valkoisen paidan brittiratsastajan selästä.

Dumoulin ei voinut voittaa vaihetta. Hänen aikansa 33 m23 riitti antamaan hänelle toiseksi Van Emdenin, mutta mikä tärkeintä, se oli 1 m27 ennen Pinot, 54 sekuntia ennen Nibalia ja 1 m24 ennen Quintanaa.

Yhden viimeaikaisten muistojen jännittävimmistä Giroista Dumoulin voitti kilpailun 100th sarjan vain 31 sekunnin erolla ja tuli ainoaksi. Hollantilainen voittaa Italian suurimman kilpailun.

Quintana onnistui pysymään toisella sijalla palkintokorokkeella ja Nibali kolmannella sijalla.

Myös viimeisellä palkintokorokkeella Team Skyn Mikel Landa otti King of the Mountains -paidan ja Quick-Step Floorsin Fernando Gaviria voitti pistepaidan, kun taas Quick-Step Floors voitti myös joukkueen palkinnon.