Criterium du Dauphine 2018: Michal Kwiatkowski voitti avausprologin

Sisällysluettelo:

Aika-ajon asiantuntijat hallitsivat top 10:tä, kun taas joillakin GC-nimillä on aikaa tyytyä vuorille

Michal Kwiatkowski (Team Sky) voitti 2018 Criterium du Dauphinen avauspäivän prologin pukeutuessaan kilpailun ensimmäiseen johtajapaitaan. Kwiatkowski ohitti 6,6 kilometrin radan ajassa 7:25,02 ja otti vaiheen yhdellä sekunnilla Jos van Emdenin (LottoNL-Jumbo) ohi.

Alempana järjestystä yleisluokituksen toiveet, kuten Vincezo Nibali (Bahrain-Merida) ja Dan Martin (UAE-Team Emirates), hävisivät 00:24 ja 00:29.

Vaikka GC-ratsastajat olisivat halunneet menettää vähemmän aikaa näin lyhyellä radalla, erot eivät todennäköisesti ole liian suuri uhka heidän yleisille toiveilleen kilpailun suuntautuessa vuorille.

Brittiläinen toivo menestyä kilpailussa, Geraint Thomas (Team Sky), liukastui nurkkaan. Hän palasi pian pyöränsä selkään ja repeytyneestä ihoasusta huolimatta hän ajoi tavalla, joka antoi ymmärtää, että vaurio oli vain kosmeettista.

Kun walesilainen osui kanteen, hän sijoittui vaiheen voittajaksi vain 00:21. Tämän pitäisi pitää hänen toiveensa korkeasta kokonaissijoituksesta elossa.

Criterium du Dauphinea pidetään yleensä Tour de Francen tärkeimpänä lämmittelykilpailuna, mutta tänä vuonna on kaksi keskeistä eroa.

Ensimmäinen on hallitsevan Tour-mestarin poissaolo. Chris Froome (Team Sky) kaatoi äskettäin v altavan aikavajeen yhdessä vaiheessa vietettyään kaksi ensimmäistä viikkoa vauhdissa voittaakseen Giro d'Italian.

Huolimatta hänen ponnisteluistaan Italiassa, hänet todennäköisesti nimetään edelleen kiertueen suosikiksi ennen sen alkamista.

Toinen ero tänä vuonna on, että 2018 Tour de France alkaa viikkoa tavallista myöhemmin, mikä antaa ratsastajille pidempään kilpailujen välillä.

Jos suuri nimi, kuten Nibali tai kotisuosikki Romain Bardet (AG2R La Mondiale) ei vaivaa palkintokorokkeelle tämän nykyisen kilpailun aikana, se ei välttämättä aiheuta huolta heinäkuun Grande Bouclen edessä.