Sagan, Rivera ja Lampaert: National Championship -kierros

Sisällysluettelo:

Kansallisten mestaruuskilpailujen ensimmäinen viikonloppu tuotti muutamia odotettuja tuloksia sekä muutamia yllätyksiä

Tänä viikonloppuna järjestettiin National Championship -kilpailujen ensimmäinen kierros Euroopassa, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. Kunkin maan arvostetut kilpailut sanelevat, kenellä onnekas ratsastaja saa kunnian pukea kansallisen pelipaidan seuraavien 12 kuukauden ajan, joka on yksi pyöräilyn halutuimmista palkinnoista.

Viikko myöhemmin Tour de Francessa käynnissä olevien jalkapallon MM-kisojen vuoksi kaikki maat eivät pitäneet mestaruuksiaan tänä viikonloppuna, vaan päättivät siirtää ne viikon pidemmälle kalenterissa. Näistä merkittävimmät olivat Hollanti, Saksa ja myös täällä kotona Isossa-Britanniassa.

Kuitenkin monet maat pitivät mestaruuskilpailunsa tänä viikonloppuna, ja nyt tiedämme, ketkä miehet ja naiset saavat tuon erikoispaidan ensi vuonna.

Mistä parempi aloittaa kuin Slovakia. Vuodesta 2011 lähtien sama nimi on istunut palkintokorokkeella ja se on tietysti Sagan. Vaikka vuosina 2016 ja 2017 titteli meni Jurajille eikä Peterille. Nuorempi sisarus oli vihdoin onnistunut pakenemaan menestyneen veljensä varjoista ja kokemaan omaa loistoaan.

Vuosi 2018 kuitenkin palautui normaaliksi, kun Peter onnistui saamaan takaisin tittelin, jonka hän oli hankkinut vuosina 2011-2015. Päätettyään hyökätä 90 km:n jälkeen, nykyinen maantiekilpailun maailmanmestari jätti kaikki, mukaan lukien Jurajin, taakseen. varmistaakseen kuudennen kansallisen tittelin.

Saganin voitto ei ollut ainoa titteli, joka ratkaisi kilpailun. Tšekki, joka on aiemmin ollut yksi kansakunta, tekee edelleen joukkuetta Slovakian kanssa ajaakseen yhteisen kansallisen maantiekilpailun. Sagan ylitti linjan ensimmäisenä, mutta Josef Cerny olisi ollut yhtä onnellinen jälkeen, kun hän onnistui varmistamaan kansallisen tuplavoiton Tšekin maantiekilpailussa voitettuaan aika-ajon aiemmin sillä viikolla.

Puolustava mestari Zdenek Stybar Quick-Step Floorsista selvisi vain viidenneksi puolustaessaan titteliään.

Aja pohjoiseen Puolaan, ja Team Sky -joukkuetovereiden Michal Kwiatkowskin ja Michal Golasin täydellisesti toteutettu suunnitelma näki entisen nappaavan uransa toisen maantietterin. Hän onnistui lyömään Maciej Bodnarin (Bora-Hansgrohe), joka jäi tuskallisesti paitsi kansallisen mestaruuden tuplavoitosta, kun hän otti aika-ajon kiihkeässä kilpailussa Marcin Bialoblockilta ja Kwiatkowskilta.

Naisten kilpailussa Malgorzata Jasinskan yksinvoitto antoi Movistarin naisjoukkueelle paljon kannustusta, kun he varmistivat myös 1-2-3 Espanjan naisten maantiekilpailussa Haahka Merinon voitessa tittelin.

Movistarilla ei ollut yhtä onnea Espanjan miesten maantiekilpailussa kuin Alejandro Valverde osoitti jälleen olevansa ihminen. Tällä kertaa Bahrain Meridan Gorka Izagirre onnistui tappamaan veteraanin, joka sijoittui yksin ennen kokenutta top 10:tä, jonka keski-ikä oli 32.

Amerikan lammen toisella puolella naisten ja miesten kilpailut kertoivat kaksi hyvin erilaista tarinaa.

Naisten maantiekilpailussa oli pieniä yllätyksiä, kun Coryn Rivera (Team Sunweb) ohitti Megan Guarnierin (Boels-Dolmans) ja katkaisi kolmen vuoden kakkosten sarjan. Riveran voitto on hänen uransa 72. mestaruus, ei paha 25-vuotia alta.

Miesten kilpailun tulos oli vähemmän ennustettavissa, kun 21-vuotias Jonathan Brown kilpaili ensimmäiseen tähti- ja raidatrikookseen, kun WorldTour-kilpailijat näkivät itsensä ProContinentalin ja Continentalin ratsastajilta.

Brown, EF-Drapacin nuorempi veli Nate Brown, järkytti takana olevia viedäkseen tittelin takaisin Axel Merckxin kehitystiimille Hagens Berman Axeonille. Chris Horner, 46-vuotias entinen Vuelta a Espana -voittaja, jäi eläkkeelle yrittäessään ottaa tämän tittelin, vaikka hän ei päässyt maaliin.

Bahrain-Merida teki puhtaan siivet Sloveniassa, ja heidän ratsastajansa sijoittuivat ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi. Laskeva maestro Matej Mohoric otti tittelin joukkuetoveriltaan Domen Novakilta. Bahrain-Merida ei voinut toistaa Espanjan ja Slovenian menestystä Liettuassa, koska Ramunas Navarduaskas selvisi vain toiseksi Gediminas Bagdonasin (AG2R La Mondiale) jälkeen.

Vegard Stake Laengen (UAE-Team Emirates) varmisti Norjan maantiekilpailun, kun taas Domingos Goncalves ja Lucas Eriksson voittivat Portugalin ja Ruotsin mestaruuden.

Dimension Data on tyytyväisiä suoritukseensa Eritrean kansallisissa mestaruuskilpailuissa, kun Merhawi Kudus jatkoi tasaista nousuaan voittaakseen mestaruuden kauppajoukkuetoverinsa Amanuel Gebreigzabhierin yli.

Vihdoin Belgiassa Quick-Step Floors piti lupauksensa voittaa Belgian mestaruus, kun Yves Lampaert otti yhden kiihkeimmistä maantiekilpailuista ja onnistui voittamaan joukkuetoverinsa Philippe Gilbertin ja Jasper Stuyvenin (Trek-Segafredo). ensimmäinen belgialainen maantiepaita.

Naisten kilpailussa Lotto Soudal -naiset hallitsivat Annelies Domin kanssa, joka voitti joukkuetoverinsa Valerie Demeyn pelipaidalle.