Geraint Thomas ja Chris Froome kilpailevat Britannian kiertueella

Sisällysluettelo:

Team Sky Tour de Francen voittajaduo julkistettiin Britannian suurimmassa kilpailussa

Tour de France -mestari Geraint Thomas ja Giro d'Italian mestari Chris Froome johtavat Team Skya Tour of Britain -kilpailulla, joka alkaa Pembrey Country Parkista, Carmarthenshirestä sunnuntaina 2. syyskuuta.

Thomas palaa viikon mittaiseen vaihekilpailuun saatuaan neitsytkeltaisen paidan heinäkuussa. Walesin voittoa juhlittiin laajasti hänen palattuaan, ja hän odottaa nyt innolla paluuta kilpa-ajoon kotimaassaan.

'Heti kun olin lopettanut Tourin, tiesin, että haluan ajaa Tour of Britain -kilpailua ja kilpailla kotiteillä. Se alkaa Walesista, mikä on erityistä, ja sitten pääsen kilpailemaan koko Iso-Britannian halki. En m alta odottaa, sanoi Thomas.

'Haluan lähteä kisaan kunnossa kilpailemaan ja nauttimaan siitä. Meidän on katsottava, miten seuraavat viikot menevät, mutta odotan sitä innolla ja tiedän, että meillä on siellä vahva joukkue. Wout [Poels] näyttää todella hyvältä myös tällä hetkellä.'

Thomas on Tour of Britain -kilpailun vakituinen osallistuja ja kilpailee kahdeksan kertaa sen jälkeen, kun hän debytoi Iso-Britannian joukkueessa vuonna 2005, ja hänen paras sijoitusnsa oli kuudes vuonna 2009.

Viime vuoden versiossa Thomas sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi ja otti parhaan brittikuljettajan palkinnon.

Riding the Tour of Britain tarkoittaa, että Froome on poissa Vuelta a Espanasta, joten hän ei puolusta titteliään. Froome on ajanut rutiininomaisesti Vueltalla vuodesta 2011, mutta voiton viime vuoden kisassa ja neljällä peräkkäisellä Grand Tourilla jaloissa, Giron mestari on valinnut ohjelman muutoksen.

'On kulunut pitkä aika siitä, kun olen ajanut Tour of Britain -kilpailua. Vuelta a Espana on aina ollut niin suuri tavoite ja valitettavasti osui samaan aikaan Tour of Britain -kiertueen kanssa, mutta La Vueltan suorittamatta jättäminen tänä vuonna antaa minulle mahdollisuuden palata Isoon-Britanniaan ja kilpailla hienolta näyttävällä radalla, Froome selitti..

'Odotan todella innolla ratsastusta. Muistan aina, että Tour of Britainilla oli loistava tunnelma ja kilpailu on vain kasvanut vuosien varrella. Odotan todella innolla paluuta.'

Tämä on Froomen ensimmäinen osallistuminen Tour of Britainiin sitten vuoden 2009, jolloin kuusinkertainen Grand Tour -mestari sijoittui 50. sijalle Thomasin joukkuetoverina Barloworldissa. Hänen ainoa osallistumisensa kilpailuun oli vuonna 2007, jolloin hän sijoittui 31.

Froomen ja Thomasin seuraan tulee entinen Tour of Britain -vaiheen voittaja ja vuoristomainen Wout Poels. Jäljellä olevat Team Sky -ratsastajat kilpailuun ei ole vielä vahvistettu.

Froome ja Thomas liittyvät Katusha-Alpecin duo Alex Dowsett ja Marcel Kittel vahvistetuiksi ratsastajiksi tämän vuoden kisaan.

OVO Tour of Britain alkaa sunnuntaina 2. syyskuuta Pembrey Country Parkissa Walesissa ja päättyy viikkoa myöhemmin sunnuntaina 9. syyskuuta Lontooseen.