Vuelta a Espana 2018: Dennis voitti kilpailun kelloa vastaan, kun Yates lisää johtoaan

Sisällysluettelo:

Yates pidentää etumatkaa 33 sekuntiin, kun kilpailua on enää viikko jäljellä

BMC Racingin Rohan Dennis otti odotetun voiton vaiheen 16 aika-ajossa Torrelavegalle, kun Simon Yates (Mitchelton-Scott) laajensi Vuelta a Espana -johtoaan.

Yates onnistui ajamaan seitsemän sekuntia ylemmäksi Alejandro Valverdea (Movistar) ja kasvattamaan kokonaisjohtoaan 33 sekuntiin mitatun suorituskyvyn jälkeen 32 km:n radalla.

Päivän suuri häviäjä oli Nairo Quintana (Movistar), joka ei vain menettänyt aikaa Yatesille, vaan myös löysi itsensä palkintokorokkeelta lentävän Steven Kruijswijkin (LottoNL-Jumbo) toimesta.

Dennis ryösti kisan ja onnistui ajamaan negatiivisen jaon, mikä jätti hänet 50 sekuntia ennen muita kentällä olevia. Tämä tarjosi australialaiselle toisen voittonsa tämän vuoden Vueltassa, kun hän oli jo nappannut vaiheen 1 aika-ajon.

Yates aikoo nyt puolustaa johtoaan kilpailun viidessä viimeisessä vaiheessa, joihin kuuluu kolme vuoristokoetta, alkaen huomisesta Balcon de Bizkaian huipulla.

Kilpaa kelloa vastaan

Vaihe 16 oli totuuden kilpailu, 32 km henkilökohtainen aika-ajo Santillana del Marista Torrelavegaan.

Se oli nopea. Reitti rullasi kohti alkua, ennen kuin se muuttui tasaiseksi kuin pannukakku viimeiselle 10 km:lle. Täydellinen kurssi voimakkaille ja potentiaalinen banaaninkuori pienemmille, kevyemmille kiipeilijöille.

Simon Yates piti vain 26 sekunnin etumatkaa Alejandro Valverdeen, joka oli pätevä ratsastaja päiväänsä vastaan, ja 33 sekuntia Nairo Quintanaan kolmantena. Oli erittäin mahdollista, että punainen paita vaihtaisi omistajaa päivän päätteeksi.

Mitä lavasaaliin tulee, näytti melkein selvältä, kuka sen ottaa: Rohan Dennis. Australialainen oli jo lunastanut avausaika-ajon ja näytti kuolleelta lisätäkseen toisen voiton.

Joten kun 28-vuotias ylitti rajan asettaakseen väliaikaisen 37 minuutin ja 57 sekunnin eron, harvat olivat yllättyneitä. Hänen aikansa oli 50 sekuntia parempi kuin joukkuetoverinsa Joey Rosskopf ja Jonathan Castroviejo (Team Sky), mikä työnsi hänet kuumalle penkille.

Ratsastajia tuli ja meni, mutta kukaan ei ollut lähelläkään huolestuttavaa Dennisiä, ja voitto näytti olevan hänen. Tärkeää oli nyt taistelu GC:stä.

Kaikki ratsastajat olivat radalla ja ensimmäisellä kerralla erottuva vaikutelma päivästä oli tehty. Kruijswijk läpäisi ensimmäisen aikatarkastuksen 10 sekuntia nopeammin kuin Dennis, kun taas Yates oli päästänyt vain kolme sekuntia lähimmälle kilpailijalle Valverdelle.

Lentävä hollantilainen alkoi hiipua Dennisin ajoista, mutta laittoi edelleen GC-kuljettajatoverinsa miekan naaraan, edelleen paljon edellä Yatesin k altaisia ja erityisesti Quintanaa ja Lopezia tiellä.

Kruijswijk sijoittui lopulta viidenneksi päivänä, mutta hän oli käyttänyt tarpeeksi aikaa noustakseen GC-taulukossa virtuaaliselle palkintokorokkeelle, ja Quintanan suoritus näki hänet häviävän palkintokorokkeelle.

Valverde rullasi sisään, itse yli 90 sekuntia Dennisistä, vaikka tällä ei ollut juurikaan merkitystä. Tärkeää oli Yatesin aika.

Lopulta britti päihitti Valverden seitsemällä sekunnilla – pieni voitto, mutta sellaisen, jonka hän olisi varmasti ottanut mielellään päivän alussa.