Julian Alaphilippe voitti miesten vuoden 2019 Strade Bianchen jännittävässä finaalissa

Sisällysluettelo:

Deceuninck-QuickStep jatkaa hallintaansa vuoden 2019 klassikoissa

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) voitti vuoden 2019 Strade Bianchen jahtattuaan viimeisen hyökkäyksen Jakob Fuglsangilta (Astana) juuri ennen Sienan keskustan kiipeämisen huippua. Kun tie tasoittui, ranskalainen kiersi tanskalaisen ja ajoi voittoon.

Takana, urhoollisen ponnistelun päätyttyä johtavaan pariin, Wout van Aert (Jumbo-Visma) ylitti rajan kolmanneksi kulutettuaan kaiken energiansa ennen viimeistä nousua.

Rakea ja pöly: 2019 Strade Bianche

Sienassa alkava ja päättynyt 2019 Strade Bianche lähti 184 kilometrin matkalle Toscanan upeiden kukkuloiden halki.

Tällä pituudella on 11 valkoista soratieosuutta, jotka antavat kilpailulle nimen. Toisin kuin viime vuonna, jolloin sora muuttui pölyiseksi sotaksi huonon sään vuoksi, tänä vuonna oli lämmin ja pölyinen tapaus, kun ratsastajat ajoivat takaisin Sienaan.

11 soratieosuutta muodostavat 60,6 kilometriä kisasta, ja osuudet kestävät 800 metristä haastavampiin 11,5 ja 11,9 kilometrin matkoihin.

Nuoresta iästään huolimatta, vasta vuonna 2007 alkanut Strade Bianche on päässyt klassikoina tunnetun laajemman kilpailuluokan sydämeen.

Samanlainen kuin Flanderin ja sen ympäristön arvostettujen kilpailujen mukulakiviset tiet, sorasektorit näkivät kilpailun jakaantuneen pieniin ryhmiin, koska vahvuus, taktiikka ja pyörän käsittely erottivat ratsastajat.

Aiemmin päivällä Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) oli voittanut naisten kilpailun menemällä yksin viimeisellä sorasektorilla ja pysymällä puhtaana maaliin asti.

Mikä osoittautuisi lopulta palkintokorokkeeksi - Fuglsang, Alaphilippe ja Van Aert - jatketaan noin 20 km:n jälkeen kilpailun loppuun, voitto melkein heidän näköpiirissään.

Viime vuoden palkintokorokkeesta huolimatta Van Aert jäi pian johtoryhmän taakse ja löysi itsensä ei-kenenkään maasta, ajautuen johtajien ja jahtaajien väliin.

Työssä viimeiselle sorasektorille, kun kilpailua on jäljellä 13 kilometriä, Van Aert oli 29 sekuntia jäljessä johtoparista, mutta pysyi jäljessä olevan ryhmän yläpuolella kokonaisen minuutin. Sellaisenaan koroke - tai ainakin sen kaksi ensimmäistä askelta - näytti siltä, että se saattoi olla itsestäänselvyys.

Fuglsang ja Alaphilippe jatkoivat ajamista yhdessä, kun päivän viimeinen soratiet oli heidän takanaan, koko sen ajan kun Van Aert taisteli pyörällään saadakseen heidät takaisin ja hänen takanaan oleva ryhmä näytti jättäneen liian myöhään saada mitään irti päivästä.

Mitä lähemmäksi belgialainen pääsi edellä olevia, niin myös takana oleva ryhmä nousi häneen. Fuglsang oli ensimmäinen, joka teki kaivauksen, ja hän yritti päästä eroon Alaphilippestä 5,5 km:n päässä.

Ranskalainen ja tanskalainen palasivat sitten edelliseen liittoumaan ja kumpikin kääntyi rintamalle, vaikka he vilkaisivatkin toisiaan joka kerta kun he pääsivät läpi.

Laskeutuessaan viimeisen nousun juurelle Van Aert laskeutui alas yläputkelleen yrittäessään saada takaisin kontaktiin ennen huipun maalia.

Kun neutraali huoltoauto ohitti heidät, johtava pari on tiennyt, että Van Aert osui heihin. Joka kerta kun Astana- ja QuickStep-ratsastajat katsoivat toisiaan, Jumbo-Visma-mies loi hieman enemmän etuaan, kunnes hän sai kiinni ja ohitti sitten 1,1 km:n matkalla maaliin.

Alaphilippe ei ollut valmis näkemään voiton karkaavan häneltä, ja hän teki sillan Fuglsangin kanssa ratissaan tehdäkseen siitä jälleen johtavan trion.

Jyrkkiä rinteitä kohti maaliviivaa, Alaphilippe olisi useimpien ihmisten suosikki. Fuglsand huomasi olevansa nyrkkeillyssä, mutta uupunut Van Aert avasi oven ja tanskalainen oli pian poissa kiipeämästä, mutta Alaphilippen kanssa perässä.