Kansallisten mestaruuskilpailujen yhteenveto: Kuka voitti tänä viikonloppuna?

Sisällysluettelo:

Täydellinen yhteenveto viikonloppuna kruunatuista kansallisista mestareista

Outo vuosi tämä on ollut. Kausi 2020 ei edelleenkään muistuta muita sitä ennen, kun Covid-19 vääntää kalenterin todella ennennäkemättömään muotoon.

Paljon kilpailuja on peruttu ja monia on siirretty, mutta yksi asia, joka ainakin säilytettiin, oli joidenkin kansallisten mestaruuskilpailujen järjestäminen Tour de Francea edeltävänä viikonloppuna.

Korostamme lausetta "jotkut", sillä monet mestaruuskilpailut peruttiin tukkumyyntinä, joista britit ovat huomattavin, kun taas toiset, kuten Irlannissa, järjestetään loppuvuodesta. Yksi tai kaksi itse asiassa tapahtui alkuperäisinä päivinä – mukaan lukien Slovenian mestaruus 22. kesäkuuta, mikä teki siitä virallisesti ensimmäisen kauden tauon jälkeen ajetun ammattilaiskilpailun.

Viikonloppuna voitettiin silti paljon pelipaitoja, ja tässä on yhteenveto niistä, jotka voittivat ne.

Kansalliset mestaruuskilpailut 2020: Yhteenveto

Viikonlopun puhutuin kilpailu oli kiistatta miesten eliitin maantiekilpailu Ranskassa. Siinä esiintyi maailman kokein pikajuoksija, Arnaud Demare, hänen noin 150 Groupama-FDJ-joukkuetoverinsa seurue, Deceuninck-QuickStepin Julian Alaphilippe, joitain AG2R La Mondiale- ja Cofidis-ratsastajia. Ja Ranskan armeija.

Säteilevässä finaalissa Demare selviytyi Alaphilippen hyökkäyksestä ennen kuin voitti B&B Hotels-Vital Conceptin Bryan Coquardin uransa kolmanneksi ranskalaiseksi trikolooriksi. Odotamme innolla hänen erinomaista kansallista pelipaitaansa.

Edellisenä päivänä naisten kilpailussa Trek-Segafredon Audrey Cordon-Ragot yhtyi kansallisen mestaruuden neitsytkilpailuun ennen Arkean Gladys Verhulstia ja FDJ:n Clara Copponia.

Mitchelton-Scottin Annemiek van Vleuten näki voittosarjansa päättyvän, kun Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) otti vaikuttavan yksinvoiton kaikkien aikojen ensimmäisestä kansallisesta maantiekilpailusta. Lopulta hän voitti Van Vleutenin 7 km:n Col du Vam -radalla 1:19, ja Anouska Koster (Parkhotel Valkenburg) oli kolmas.

Samalla radalla myöhemmin samana viikonloppuna Mathieu van der Poel hallitsi miesten kilpailua ja otti toisen maantiekilpailun mestaruutensa hyökättyään yksin, 44 km maalista. Alpecin-Fenix-mies voitti Nils Eekhoffin (Team Sunweb) ja Timo Roosenin (Jumbo-Visma) mestaruuteen.

Viikonlopun varmimman voiton palkinto oli Christine Majerus (Boels-Dolmans), joka otti 11. peräkkäisen Luxemburgin naisten maantiekilpailun tittelin. Tänä vuonna hänen voittomarginaalinsa oli 15 minuuttia.

Ja viikonlopun suurimman yllätyksen palkinto jaettiin Luxemburgin miesten maantiekilpailussa, kun Deceuninck-QuickStepin Bob Jungels näki viiden vuoden voittosarjansa päättyvän, kun hän hävisi Groupama-FDJ:n Kevin Genietsille.

Team Ineosin Leonardo Basson positiivinen testi Covid-19:lle näki, että joukkue veti ratsastajansa Italian kansallisista mestaruuskilpailuista varotoimenpiteenä ja toimi nöyryyttävänä muistutuksena siitä, että kilpailu on edelleen epävarmaa.

Onneksi kisa eteni silti entisen ratsastajan Pippo Pozzaton suunnittelemilla Classics-kentillä. Vähentynyt 13 sprintti voittoon, kun Team NTT:n Giacomo Nizzolo voitti Sonny Colbrellin (Bahrain-McLaren) ja Davide Ballerinin (Deceuninck-QuickStep) pelipaidaan.

Espanjassa veteraani Luis Leon Sanchez (Astana) otti ensimmäisen kansallisen mestaruutensa kypsänä 36-vuotiaana. Onni oli Sanchezin kanssa, sillä kilpailun viimeisessä näytöksessä Cofidisin Jesus Herrada kärsi ennenaikaisesta mekaanisesta mekaanisesta toiminnasta. omistusoikeus Sanchezille.

Naisten kilpailussa Ale BTC Ljubjanan Mavi Garcia jatkoi paljastavassa muodossaan, jonka ansiosta hän nousi palkintokorokkeelle Strade Bianchessa ja otti mukavan voiton.

Tanskan miesten maantiekilpailu käytiin Middelfartissa. Sen voitti Deceuninck-QuickStepin Kasper Asgreen. Myös Middelfartissa Equipe Paule Ka:n Emma Cecilie Norsgaard voitti naisten mestaruuden.

Marcel Meisen (Alpecin-Fenix) otti yllättävän voiton tullakseen Saksan miesten mestariksi Pascal Ackermannin (Bora-Hansgrohe) edellä, kun taas Lisa Brennauer puolusti naisten titteliään. Rajan toisella puolella Itävallassa Valentin Gotzinger (WSA KTM Graz) tuli miesten mestariksi, kun taas Kathrin Schweinberger voitti naisten mestaruuden.

Viikonlopun lähin kilpailu oli naisten Norjan maantiekilpailu, jossa Mie Bjørndal Ottestad voitti Vibeke Lystadin 9 millisekunnilla. Miesten kilpailussa tittelin voitti Sven Erik Bystrom (UAE-Team Emirates).

Tšekin tasavallassa Adam Toupalik ja Jarmila Machacova voittivat miesten ja naisten mestaruuden, kun taas Stanislaw Aniolkowski ja Marta Lach voittivat Puolan tittelin. Miesten Suomen mestaruuden vei erinomaisesti nimetty Antti-Jussi Juntunen ja naisten tittelin yhtä loistavasti nimetty Minna-Maria Kangas.

Ja lopuksi Slovakiassa Tereza Medvedova voitti naisten mestaruuden, kun taas Saganin kotitalous sai 10. peräkkäisen miesten Slovakian maantiekilpailun pelipaidan, kun Peterin isoveli Juraj voitti uransa neljännen kansallisen mestaruuden.