Mitchelton-Scott voitti Hammer-sarjan 2018

Sisällysluettelo:

Mitchelton-Scott varmisti kokonaistittelin voitolla Hammer Hong Kongin viimeisessä tapahtumassa

Australialainen Mitchelton-Scott voitti kokonaistittelin vuoden 2018 Hammer Series -tapahtumassa ratkaisevalla voitolla Hammer Hong Kongissa sen jälkeen, kun Quick-Step Floors rangaistus oli määrätty Hammer Sprint -tapahtumassa.

Voittettuaan sarjan toisen tapahtuman, Hammer Stavangerin, ja sijoittuneena toiseksi Limburgissa, Mitchelton-Scott pääsi tapahtumaan kokonaisjohtona.

Heillä oli vain pieni etumatka Quick-Step Floorsiin, jonka olisi voinut kumota Belgian joukkueen voitto Hammer Hong Kongissa.

Ollakseen kisassa muutamasta parhaasta paikasta tapahtumassa Mitchelton-Scottin täytyi voittaa suuri määrä pisteitä kriteerityylisessä sprinttivaiheessa voidakseen aloittaa viimeisen joukkueen aika-ajon Chase in paalu sijainti.

Kuva
Kuva

Australialainen joukkue voitti Sprint-tapahtuman suoraan ja säilytti johtonsa Chase-kilpailussa Quick-Step Floorsin erittäin tiukkaa haastetta vastaan voittaakseen kokonaisvoiton.

Sprint ja Chase

Muodon mukaan joukkueet jahtaavat toisiaan viimeisessä joukkueaika-ajotapahtumassa yrittäen ylittää aikaeroja, jotka päätetään kriteerityylisen sprintin jokaiselta 10 kierrokselta kertyneiden pisteiden perusteella.

Jahtaassa ensimmäisenä rajan ylittävä joukkue voittaa tapahtuman.

Kuva
Kuva

Mitchelton-Scott torjui Quick-Step Floorsin voimakkaan hyökkäyksen, joka alun perin kruunattiin sprinttivaiheen voittajaksi.

Vaikutus tapahtui, kun komissaarit päättivät, että kaksi ratsastajaa oli palannut kilpailuun eturyhmässä kilpailuprotokollaa vastaan, ja osa Quick Stepin pisteistä oli kiinnitetty.

Kuva
Kuva

Tulos oli Mitchelton-Scottin voitto yleispisteiden lievän uudelleenlaskennan jälkeen. He aloittivat Chasen johtoasem alta ja ajoivat tapahtuman kolmanneksi nopeimman ajan.

Vaikka joukkue oli hitaampi kello, se piti marginaalin riittävän tiukasti välttääkseen ohittamisen Quick-Step Floorsilta, joka lähti heidän taakseen.

Kuva
Kuva

Team Sunweb ajoi Chase-tapahtuman nopeimman kokonaisajan ajalla 27 minuuttia 7 sekuntia – 9 sekuntia ennen Quick-Step Floorsia ja 11 ennen Mitchelton-Scottia.

Kapeat aikamarginaalit eivät riittäneet Sunwebille kaatamaan Quick-Step Floorsia tai voittamaan Bora-Hansgrohen, joka sijoittui Hammer Hongkongissa kolmannelle sijalle.

Kuitenkin vahvoilla tuloksilla aiemmin kaudella Team Sunweb sijoittui sarjan kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Kuva
Kuva

Alempana kentällä Chase-tapahtuman aikana tapahtui lukuisia ohituksia, ja viimeistelijöiden pieni järjestys järjestyi, minkä ansiosta Bora-Hansgrohe ja Lotto-Soudal nousivat molemmat yleislistalla, mutta jäivät silti palkintokorokkeelle.

Hammer Hongkongin isännöi yhdessä Hongkongin matkailuvirasto, ja se oli mittakaavansa ensimmäinen tapahtuma Hongkongissa, ja siihen osallistui Hongkongin toimitusjohtaja Carrie Lam.

Hammer Series on innovatiivinen uusi kilpailusarja, jonka omistaa yhdessä 11 WorldTour Pro Teams. Kilpailuja voi katsella verkossa, ja niiden mukana on tehotietoja ja muita mittareita.