Chris Froome voitti 2017 Tour de Francen, kun Dylan Groenewegen voitti sprintin vaiheessa 21

Sisällysluettelo:

Vuoden 2017 Tourin viimeinen vaihe päättyy Groenewegenin sprinttivoittoon

LottoNL-Jumbon Dylan Groenewegen puristi Lotto-Soudalin Andre Greipelin kärjessä ja voitti vuoden 2017 Tour de Francen viimeisen vaiheen Champs-Elysees'llä Pariisissa. Kolmanneksi tuli Dimension Datan Edvald Boassen Hagen.

Kaikki tärkeimmät pelipaidan h altijat pääsivät turvallisesti maaliviivan yli varmistaakseen, että koko GC:ssä ei tapahtunut muutoksia, mikä vahvisti Chris Froomen neljännen voiton Tour de Francessa.

Kiertueen viimeinen vaihe on suurelta osin seremoniallinen, ja peloton saapui Pariisiin kaikki yhdessä, mutta kun he lähtivät Pariisin keskustan kierroksille, hyökkäykset tulivat tiheästi ja nopeasti, jotta siitä tuli todellinen kilpailu.

Yhdeksän hengen ryhmä, mukaan lukien Daryl Impey (Orica-Scott) ja Sylvain Chavanel (Direct Energie), erosi lopulta ja onnistui säilyttämään 20 sekunnin johdon useiden kierrosten ajan.

Jotkin kilpailun suurimmista nimistä – mukaan lukien Marcel Kittel, Mark Cavendish, Arnaud Demare ja Peter Sagan – useat joukkueet pitivät mahdollisuuksistaan vaihevoittoon, joten tauon ei annettu koskaan päästä pitkälle. tarpeeksi eteenpäin estämään nippusprintin.

Viimeisillä kilometreillä vauhti oli niin korkea, että joukkueiden oli vaikea saada sprinttijunia, mutta lopulta Groenewegen onnistui pääsemään täydelliseen asemaan ja osoittautui päivän vahvimmaksi mieheksi.

Kilpailun loppuosan os alta se oli tavallinen hidas kulkue Pariisiin, jossa kaikki perinteiset selkään lyönnit, samppanjan siemaileminen ja kameroiden hyräily. Voittaja Team Sky loisti uusissa pelipaidoissa, joiden takana oli keltainen raita, joka korvasi tavallisen sinisen, ja Froome heilautti kohteliaasti ranskalaisille yleisöille, jotka vastasivat myönteisesti olemalla bou'tamatta niin paljon kuin tavallisesti.

Kolmen, 540 kilometrin ajon jälkeen Froome tuli kotiin 54 sekuntia ennen Rigoberto Urania (Cannondale-Drapac) toiseksi ja 2 minuuttia 20 sekuntia ennen ranskalaista Romain Bardetia (AG2R La Mondial), joka piti kiinni. kolmas sija yhdellä sekunnilla Team Skyn Mikel Land alta.

Team Sunwebin Michael Matthews otti vihreän paidan – arvoinen voittaja Marcel Kittelin (Quick-Step Floors) hylkäämisestä huolimatta. Hän voitti viisi sprinttivaihetta ja näytti olevan kuollut pistevoitto ennen putoamista. lavalla 17.

Parhaan nuoren ratsastajan valkoisen paidan sai brittiläinen Simon Yates (Orica-Scott), joka hallitsi sen vaiheesta 5. Tämä tekee kaksi valkoista pelipaitaa Yatesin perheelle, kun hänen kaksoisveljensä Adam voitti sen klo. viime vuoden Tour de France.

Kiipeilijöiden pilkkupaidan voitti ranskalainen Warren Barguil (Team Sunweb), joka voitti myös kiistanalaisen taistelupalkinnon, mikä oli suureksi turhautuneeksi Lotto-Soudalin Thomas De Gendtille, joka valitti hyökänneensä irtautuessaan. paljon enemmän kuin kukaan muu ratsastaja.

Tiimiluokitus meni luonnollisesti Team Skylle, joka kontrolloi kilpailua alusta loppuun ja luopui keltaisesta paidasta vain kahdeksi päiväksi, kun Astanan Fabio Aru piti sen vaiheilla 12 ja 13. Yksi pettymys Skylle oli, että Geraint Thomas, joka käytti keltaista neljä vaihetta kilpailun alussa, ei ollut joukkueen kanssa juhlimassa lopullista voittoaan. Hän törmäsi ulos nopean laskeutumisen aikana vaiheessa 9 ja mursi solisluunsa.

Tämän vuoden kiertueen suuria häviäjiä ovat muun muassa BMC, joka ei voittanut vaihetta ja jonka joukkueenjohtaja Richie Porte kaatui raskaasti vaiheessa 9. Movistarilla oli yhtä tuhoisa kiertue, jossa Alejandro Valverde kaatui aivan tien päällä. ensimmäinen vaihe, ja joukkueen johtaja Nairo Quintana ei vastannut odotuksia ja oli selvästi uupunut Giro d'Italian jälkeen.

Nyt jää nähtäväksi, voiko Froome osoittautua sitkeämmäksi kuin Quintana yrittämällä omaa tuplaansa voittaa Vuelta Espana.

Tour de France 2017: Vaihe 21, Montgeron – Paris Champs-Élysées (103 km), tulos