Roglic voittaa Pogacarin ensimmäisessä kilpailussa 100 päivän ajan

Sisällysluettelo:

Primoz Roglic työnsi Tadej Pogacarin toiseksi Slovenian kansallisissa mestaruuskilpailuissa ja voitti ensimmäisen osakilpailun 100 päivässä

Ensimmäisessä varsinaisessa maantiekilpailussa 14. maaliskuuta 2020 pidetyn Pariisin ja Nizzan vaiheen 7 jälkeen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) kruunattiin Slovenian National Road Race -mestariksi saatuaan yli Tadej Pogacarin (UAE-Team Emirates) – joka kaatui aiemmin kilpailussa – huipulle Ambrož pod Krvavcemiin 10 sekuntia.

Matej Mohorič (Bahrain-Mclaren) jäi vielä 19 sekuntia alas kolmanneksi.

Naisten kilpailussa oli samanlainen vaje ensimmäisen ja toisen välillä, kun Urša Pintar (Alé BTC Ljubljana) voitti 14 sekunnilla Špela Kernin (Lviv Cycling Team). Podiumille oli kuitenkin aikaa vielä yhdeksän minuuttia, kun Pintarin joukkuetoveri Urška Žigart heitti voittajan 9:15.

Slovenian ei olisi pitänyt olla yksin kansallisten mestaruuskilpailujen järjestämisessä tänä viikonloppuna, mutta koronaviruspandemia tarkoittaa, että monet maat ovat siirtäneet tai peruneet kilpailunsa. Vaikka joillakin on toivoa voittaa pelipaidat tällä kaudella, monet ovat alistuneet siihen, että voittajien luettelossa on aukko.

Roglic oli tyytyväinen sekä voittoonsa että mahdollisuuteen kilpailla uudelleen. "On todella hienoa, että tilanne antaa meille mahdollisuuden viimeinkin kilpailla ja tehdä sitä, mitä osaamme parhaiten, kilpailla pyörillämme", hän sanoi Jumbo-Visma-tiiminsä lehdistötiedotteessa.

'Olen siksi erittäin iloinen, että pystyin voittamaan kansallisen mestaruuden kauden ensimmäisessä kilpailussani, Roglic lisäsi ja korosti sitä tosiasiaa, että hän oli luopunut kauden alkukilpailuista, jotka käytiin ennen kansallisten rajoitusten keskeyttämistä. kausi.

'Se oli kova kilpailu ja erittäin kova loppunousu. Kevään tulosten perusteella Tadej oli suosikki, eikä häntä todellakaan ollut helppo voittaa. Olin arvioinut nousun hyvin viime päivinä, joten tiesin, mihin minun oli hyökättävä.

'Se, että otan voiton täällä kauden ensimmäisessä kilpailussani, tuntuu erittäin hyvältä. En todellakaan ole vielä huippukunnossa, mutta odotan jo innolla tulevia kilpailuja. Haluan myös kiittää joukkuetta ponnisteluista tukeakseen minua Sloveniassa. Se merkitsee minulle paljon.'

WorldTour on tällä hetkellä suunniteltu palaamaan Strade Bianchen kanssa lauantaina 1. elokuuta, mikä käynnistää muutaman kuukauden kilpapyörremyrskyn, kun UCI yrittää tunkeutua kaikkiin kolmeen Grand Touriin, viiteen monumenttiin ja runsaaseen kilpailuun.

Slovenian värit nähdään todennäköisesti Tour de Francessa, kun Roglic on osa kolmikantaliittoa joukkuetoveriensa Tom Dumoulinin ja Steven Kruijswijkin kanssa. Hollantilainen kaksikko on ollut palkintokorokkeella viime vuosina. Hollannin joukkueen fanit toivovat, että monen johtajan lähestymistapa toimii heille paremmin kuin Movistar aiempina kausina.