Katso: Italian juniori Tiberi voitti MM-aika-ajon huolimatta lähtöviivan mekaanisesta

Sisällysluettelo:

Italialainen on ansainnut faneja rauhallisella reaktiollaan kaikkiin varhaisiin mekaanisiin toimenpiteisiin

Italialainen Antonio Tiberi vangitsi pyöräilyyleisön mielikuvituksen voitettuaan nuorten miesten yksilöllisen aika-ajon huolimatta siitä, että hänen oli vaihdettava pyörää ensimmäisellä 100 metrillä.

18-vuotias oli tuskin päässyt lähtörampin alapuolelle ennen kuin huomasi jo kärsineensä mekaanisesta vauriosta.

Kun tunnollinen juoksi rinnalla, Tiberi osoittautui viileäksi asiakkaaksi, joka ajoi rauhallisesti joukkueautonsa luokse ja asetti rikkinäisen pyöränsä varovasti kyljelleen ennen kuin hyppäsi hänen tilalleen ja aloitti kilpailunsa.

Vaikka tämä olisi voinut olla hänen sateenkaaripaidan tarjouksensa loppu, se osoittautui lopulta merkityksettömäksi, sillä takaiskusta huolimatta italialainen onnistui varmistamaan voiton ajalla 38 minuuttia 28 sekuntia 28 km:n Harrogate-radalla.

Tiberi ohitti hollantilaisen Enzo Leijnsen kahdeksan sekunnilla ja saksalaisen Marco Brennerin 13 sekunnilla voittaakseen tittelin suorituksessa, joka on ansainnut hänelle monia faneja.

Team Sunwebin Chad Haga kehui Twitterissä Tiberin rauhallisuutta ja kirjoitti: Tiedoksia, Antonio Tiberi! Pysyä rauhallisena mekaanisen lähdön jälkeen ja kynsiä itsesi kilpailun johtoon pyöränvaihdon jälkeen on erittäin vaikuttavaa!'

Tiberin voitto ei myöskään ollut ainoa, joka saavutettiin. Venäläinen Aigul Gareeva voitti nuorten naisten aika-ajon huolimatta väärästä käännöksestä radan päätösvaiheessa.

Viimeisellä 300 metrillä nuori venäläinen seurasi vahingossa kilpa-ajoneuvojen poikkeamaa sen sijaan, että olisi kääntynyt maalisuoralle.

Tavattuaan virheensä Gareeva kääntyi nopeasti, käynnisti maaliin suoraan ja ylitti linjan. Hän otti mestaruuden niukasti ennen hollantilaista Shirin van Anrooij'a, joka sijoittui neljä sekuntia vähemmän.

Päivän kolmantena oli brittiläinen Elynor Backstedt, ruotsalaisen entisen ammattilaisen ja edellisen Pariisin Roubaix-voittajan Magnus Backstedtin tytär.