Froome saa keltaisen paidan, kun Maciej Bodnar voitti aika-ajon Tour de France 2017 -vaiheessa 20

Sisällysluettelo:

Maciej Bodnar Bora Hansgrohesta vie TT-voiton, kun taas Froome näyttää fantastista aika-ajomuotoaan lähes nappaamalla Bardetin

Team Skyn Chris Froome on ilahduttanut faneja nappaamalla keltaisen pelipaidan upealla kolmannella sijalla viimeisessä aika-ajossa ennen paluuta Pariisiin huomisessa viimeisessä vaiheessa. Anteeksi erittäin epätavallinen tapahtumien käänne tai vakava kolari huomisen vaiheen aikana, Froome on varmistanut neljännen Tour de France -voittonsa.

Froome sijoittui kolmanneksi, 6 sekuntia pois vaikuttavasta Maciej Bodnarista. Hän osoitti voimaa ensimmäisestä splitistä, jossa hän oli vain 2 sekuntia Kwiatkowskin nopeimmasta ajasta, ja todennäköisellä negatiivisella jaolla näytti jo vahv alta kokonaisvoitosta.

Hän ei aivan ymmärtänyt sitä, mutta käytti paljon aikaa Rigoberto Uranille ja Romain Bardet'lle. Bardet piti juuri palkintokorokkeellaan GC:ssä, mutta voitti hänet toiseksi kokonaiskilpailussa Uranin vahvan TT-suorituksen ansiosta.

Kuinka lava avautui

Se näytti aika-ajoasiantuntijoiden näyttämöltä, ja tasaisen kaupunkiprofiilin keskeyttää vain yksi lyhyt jyrkkä Notre-Dame de la Garden ramppi, noin 11 % 780 metrillä.

Kun Tony Martin (Team Katusha) lähti liikkeelle aikaisessa järjestyksessä alhaisen yleisluokituksensa vuoksi, hänen odotettiin asettavan ajan voittaa. Hänen edellään olivat vakavat kilpailijat Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) ja Maciej Bodnar Team Bora Hansgrohesta.

Taylor Phinney ilahdutti faneja varhaisella 29 minuutin ja 21 sekunnin vahvalla ajalla, joka teki päivän ensimmäisen vakavan maalin seuraaville ratsastajille.

Ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun Maciej Bodnar vei yli minuutin Phinneystä asettaakseen lyönnin ajan, 28.15 – vaikuttava 47.8 kmh keskinopeus.

Tony Martin ei pystynyt siihen. Hän saapui vain 10 minuuttia myöhemmin ajalla 28,29, 14 sekuntia Bodnarin ajasta, tarpeeksi hyvä toiselle sijalle.

Michal Kwiatowski tarjosi vakavaa jännitystä, kun hän otti nopeimman ajan ensimmäisessä vaiheessa kolmesta aikatarkastuksesta, mutta tuli murskaavan sekunnin hitaammin kuin Bodnar.

Pettymyksenä oli myös päivän suosikki Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), joka joutui vaihtamaan pyörää ennen päänousua, mikä tarkoitti, että hän sijoittui 10. sijalle, joka on varmasti syrjäytynyt suurten nimien takia. aloita.

Tämän myötä BC-ehdokkaat alkoivat lähteä tielle, aivan kun Warren Barguil palkittiin koko kiertueen taistelukykypalkinnolla, ja jännitys alkoi.

Kelloa vasten

Toivot olivat korkealla Alberto Contadorin esityksestä, ja hän teki vaikutuksen nopealla väliajalla, joka oli vain 13 sekuntia Kwiatkowskin nopeimman jälkeen.

Kun Romain Bardet (Ag2R-La Mondial) aloitti juuri kello 17 jälkeen, Orange Velodromen pauhu oli korviakuurottavaa. Valitettavasti kun Froome alkoi minuuttia myöhemmin, puhki kuului paremmin. Kun ratsastajien välillä oli 23 sekuntia, intohimot olivat huipussaan.

Froome asettui vaikuttavaan 53 kmh matkanopeuteen ja näytti mukav alta aerodynaamisessa asennossaan, aivan kuten Quintana, melko ristiriitaisesti, sijoittui pettymykselle 27. sijalle. Aru, samoin oli pulassa ensimmäisellä aikatarkastuksella, 38 sekuntia pois Kwiatkowskista.

Contador piti marginaalinsa ja otti 5. sijan ajalla 28,36 21 sekuntia Bodnarin jälkeen. Tämä on vaikuttava esitys, mutta ei tarpeeksi nostaakseen hänet GC:ssä merkittävästi.

Bardet kävi ensimmäisen kerran läpi valitettavasti vauhdissa, 42 sekuntia Kwiatkowskista ja menetti jo 2. sijansa kokonaistilanteessa. Froome sitä vastoin ylitti ensimmäisen tarkastuksen vain 2 sekuntia johtoaseman jälkeen, mikä teki ranskalaiselle reilun marginaalin.

Notre-Dame de la Garden pääkiipeämisessä Bardet näytti sekav alta ja epävaka alta, ja Froome seurasi tarkasti näköetäisyydellä. Bardet ylitti 2. tarkastuksen 42. sijalla, ja Froome oli vain 3 sekuntia poissa päivän nopeimmasta ajasta – 43 sekuntia Bardetia edellä.

Pian tämän jälkeen Aru tuli maaliin 1.16 Bodnarilta, kun Rigoberto Uranin sydämet vauhdittivat pientä törmäystä esteisiin, josta hän toipui vaikuttavasti ja nousi 8. sijalle ja nousi koko GC:ssä.

Froome näytti täysin pystyvän nappaamaan Bardet'n viimeisellä suoralla kohti stadionia, ja ranskalainen häipyi viimeiselle kilometrille.

Froome ei aivan saanut ranskalaista kiinni, mutta hän joutui mauttoman tsemppauksen kohteeksi stadionilta hänen maalissaan.

Bardet kamppaili linjalla ja pysyi GC:n palkintokorokkeella vain yhdellä sekunnilla, sillä Uranin vahva suorituskyky pudotti hänet toiselta sij alta.

Tour de France 2017: Vaihe 20, Marseille - Marseille (22,5 km, ITT), tulos

1. Maciej Bodnar (Puola) Bora-Hansgrohe, klo 28:15

2. Michal Kwiatkowski (Puola) Team Sky, klo 0:01

3. Christopher Froome (GBr) Team Sky, klo 0:06

4. Tony Martin (saksa) Katusha-Alpecin, klo 0:14

5. Daryl Impey (RSA) Orica-Scott, klo 0:20

6. Alberto Contador (esp) Trek-Segafredo, klo 0:21

7. Nikias Arndt (saksa) Team Sunweb, klo 0:28