Tour de France 2019: Egan Bernalista tulee ensimmäinen kolumbialainen, joka on voittanut keltaisen paidan; Ewan astuu viimeiseen vaiheeseen

Sisällysluettelo:

Bernal tekee Kolumbian historiaa, kun Ewan voittaa vaikuttavan voiton Champs-Elysees'llä

Egan Bernal (Team Ineos) ylitti turvallisesti Champs-Elyseesin maaliviivan tehdäkseen historiaa ja tullakseen ensimmäiseksi kolumbialaiseksi Tour de Francen voittajaksi Caleb Ewanin (Lotto-Soudal) suorittaessa vaihevoittojen hattutempun vuonna Pariisi.

22-vuotias sai ensimmäisen keltaisen paidan Etelä-Amerikalle vallitsevan esiintymisen jälkeen sään vaikutuksesta Alpeilla, jolloin hän nappasi kilpailun johdon Julian Alaphilippeltä (Deceuninck-QuickStep) vaiheessa 19 ennen kuin hän ohjasi sen. maaliin.

Bernal seisoi kilpailun viimeisellä palkintokorokkeella, johon liittyi Team Ineos -joukkuetoveri ja puolustava mestari Geraint Thomas ja Jumbo-Visman Steven Kruiswijk, jotka sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi.

Mitä tulee Champs-Elyseesin viimeiseen vaiheeseen, Ewan aloitti uskomattoman sprintin sotkuisessa finaalissa voittaen Dylan Groenewegenin (Jumbo-Visma) ja Niccolo Bonifazion (Total Direct Energie).

Australialainen sulki huomattavan eron viimeisellä 100 metrillä Bonifazioon ja otti neitsytvoiton Champs-Elysees'llä 25-vuotiaan debyyttikilpailussa Tour de Francessa.

Kodinhoito ennen Pariisia

Koska Tour de Francen viimeinen päivä on pitkälti kulkue, kilpailuraportti siitä, kuinka kilpailu eteni, isku iskulta, olisi suurelta osin turhaa. Sen sijaan tässä on erittely siitä, kuka voitti mitäkin viimeisten kolmen viikon aikana.

Egan Bernalista tulee ensimmäinen kolumbialainen, joka on voittanut Tour de Francen. Kysymys on pikemminkin milloin kuin jos, hän anastaa Nairo Quintanan ja Rigoberto Uranin, jotka molemmat ovat sijoittuneet kilpailussa toiseksi, ollakseen ensimmäinen voittaja maasta, joka on todella pakkomielle pyöräilyyn.

Hänestä tulee myös kiertueen nuorin voittaja vuosisadalla 22 vuoden ja 195 päivän ikäisenä. Vain Henri Cornet (1904) ja Francois Faber (1909) olivat Bernalia nuorempia voitossa. 22-vuotias, anna sen vajota sisään.

Se tarkoittaa myös sitä, että Bernal lähtee Laurent Fignonin, Jan Ullrichin, Alberto Contadorin ja Andy Schleckin kanssa sekä yleisvoittajan keltaisella paidalla että parhaan nuoren alle 25-vuotiaan ratsastajan valkoisella paidalla.

Se on myös merkki Team Ineosin (s. Sky) seitsemäs voitosta kahdeksaan vuoteen kiertueella. Heidän neljäs eri voittajansa ja heidän ensimmäinen ei-brittiläinen voittajansa.

Thomas vaihtaa ykköseksi toiseksi, kun hän suorittaa toisen Tour 1-2 Team Ineosille. Kruijswijk viimeistelee palkintokorokkeen ja sijoittui kolmanneksi hollantilaisen vaikuttavassa, tutkan alla olevassa esityksessä.

Vihreä pelipaita oli aina itsestäänselvyys, sillä Bora-Hansgrohen Peter Sagan voitti seitsemännen pistepaidan kahdeksassa vuodessa. Hän otti paidan Stage 3:lla eikä koskaan näyttänyt menettäneensä sen aina Pariisiin asti.

Romain Bardet pelasti pettymyksen yleisluokituksessa ottamalla pilkkuvuoret-paidan aggressiivisen viimeisen viikon jälkeen Alpeilla.

Kilpailun jälkeen, joka olisi voinut mennä myöhään illalla Channel 4:n tilannesarjaan, Movistar varmisti jälleen uuden joukkueluokituksen. Jahtaa omia ratsastajiaan huolimatta v altavasta tunkeutumisesta GC:hen, ohjaten kolme ratsastajaa 10 parhaan joukkoon ilman keltaista huolestuttavaa. Älä koskaan muuta, Movistar.

Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott ja Lotto-Soudal voittivat kaikki neljä vaihevoittoa, kun Deceuninck-Quickstep voitti kolme, Bahrain-Merida kaksi ja Movistar, Groupama-FDJ ja Bora-Hansgrohe yhden.

Oikeus voitti lopulta, kun Alaphilippe sai tilaisuuden nousta palkintokorokkeelle Pariisissa.

Alaphilippe oli vuoden 2019 Tourin ratsastaja, kansanmestari. Ratsastaja, joka sytytti kosketuspaperin vaiheessa 3 Epernayhin ja lopetti polttamisen vasta vaiheessa 19 Tignesille.

27-vuotias Ranskan sydämestä kotoisin oleva mies on inspiroinut kansakuntaa uskomaan voivansa voittaa keltaisen paidan jälleen, rakastamaan pyöräilyä uudelleen.

Sitä varten Alaphilippe vie kotiin kaksi vaihevoittoa ja palkinnon ratsastajan aggressiivisimpana ratsastajana sekä mahdollisuuden nousta palkintokorokkeelle Champs-Elysees'llä saadakseen tämän vuoden Tourin viimeisen hurrauksen.