Giro d'Italia 2018: Tom Dumoulin voitti vaiheen 1 aika-ajon vaaleanpunaisella paidalla

Sisällysluettelo:

Puolustava mestari on päivän nopein kovalla radalla Israelin Jerusalemin kaduilla

Tom Dumoulin (Team Sunweb) voitti 2018 Giro d'Italian 9,7 km yksilöllisen aika-ajon 1. vaiheen Jerusalemissa Israelissa ja otti kilpailun ensimmäisen vaaleanpunaisen paidan.

Rohan Dennis (BMC Racing) vietti suurimman osan päivästä hotseatilla, mutta Dumoulinin viimeksi ajanut mies onnistui parantamaan aikaansa kahdella sekunnilla, maaliaikana 12.02. Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) päätti päivän palkintokorokkeelle.

Team Sky -johtajan Chris Froomen aikaisempi törmäys näytti vaikuttavan hänen lopputulokseensa sen jälkeen, kun hän ajoi ajan 12,39, luovuttaen 37 sekuntia puolustavalle mestarille Dumoulinille, mikä oli melkoinen tappio kilpailun näin varhaisessa vaiheessa.

Yksi yleisluokituksen ratsastaja, joka saattoi olla ylpeä päivän suorituksestaan, oli Simon Yates (Mitchelton-Scott), joka onnistui myöntämään vain 20 sekuntia lopulliselle voittajalle.

Giro d'Italia: Vaiheen 1 erittely

101. Giro d'Italian 1. vaihe teki historiaa aloittamalla Jersalemista, Israelista: Ensimmäinen Grand Tour, joka alkaa Euroopan rantojen ulkopuolella.

Lyhyt 9,7 km tekninen rata Jerusalemin kaduilla lupasi olla vaikea ja aiheuttaa ongelmia alusta alkaen.

Ennen kuin vaihe edes alkoi, kilpailua edeltävä suosikki Froome näki draamaa, osui kanteen ratsastaessaan kurssia aiemmin päivällä. Tämän jälkeen ratsastaja videoitiin, kun hän ontui raskaasti ja oli suuria naarmuja oikeassa jalassaan.

Miguel Angel Lopez (Astana) osui myös lattialle Kanstantsin Siutsoun (Bahrain-Merida) toisen kaatuneen kanssa, murtautuen hänen solisluunsa ja keskeytti kilpailun ennen kuin se oli edes alkanut.

Fabio Sabatinilla (Quick-Step Floors) oli kunnia aloittaa kilpailu, mutta hänen nuori joukkuetoverinsa Remi Cavanga ajoi nopeimman ajan varhain päivällä ajalla 12.37.

Nuori ranskalainen istui hotsatilla jonkin aikaa, kunnes yksi päivän suosikeista vierii lähtöramppilta.

Dennis asetti odotetusti rakkula-ajaksi 12.04, 30 sekuntia erossa muista. Maalissa hän puhui siitä, kuinka tekninen rata oli ja kuinka vähän mahdollisuutta ajaa rytmiin.

Lisää ratsastajia pääsi maaliin, kun odotimme suosikkien alkamista, italialainen Valerio Conti (UAE-Team Emirates) ajoi reilun ajan pudottamalla Cavangan toiselta sij alta.

Monet muut menivät hyvin, mukaan lukien Pello Bilbao (Astana) ja Jose Goncalves (Katusha-Alpecin), kun taas muut, kuten Ryan Mullen (Trek-Segafredo), kamppailivat.

GC:n suurista suosikeista Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) juoksi hyvin ajalla 12.35, kun taas Yates yllätti meidät kaikki asettaen erittäin kilpailukykyisen ajan 12.22.

Aika-ajon Euroopan mestari Campenaerts ajoi saman ajan kuin Dennis, mutta valitettavasti hävisi ykkössij alta muutamassa millisekunnissa.

Dennis pidätti hengitystään edelleen, kun Froome ja puolustava mestari Dumoulin vieriivät ulos lähtörampilta.