Kolme kultaa Britannialle UCI Track World Cupissa Berliinissä

Sisällysluettelo:

Naiset loistavat Team Pursuitissa, Omniumissa ja Madisonissa

Iso-Britannia sijoittui Berliinin UCI Track World Cupin mitalitaulukossa toiseksi. Naisten Team Pursuitin, Omniumin ja Madisonin kultamitali – sekä hopea miesten Madisonissa – tarkoitti, että viikonloppu oli menestyksekäs turnauksen kolmannella kierroksella.

Katie Archibaldin, Emily Kayn, Laura Kennyn ja Emily Nelsonin kvartetti sai asiat vauhdikkaasti käyntiin perjantaina, helpottaen avauskierroksia ennen kuin kohtasivat Australian kultamitaliottelussa.

Se oli tiukka juttu, hieman yli kaksi kymmenesosaa erottaa nämä kaksi, mutta Iso-Britannia sinetöi voiton ajalla 4:16.153.

Ed Clancyn johtamilla brittimiehillä oli huonompi aika, kun Australia putosi ensimmäisen kierroksen ottelussaan.

Toinen pettymys tuli lauantaina, kun Jason Kenny putosi varhain miesten Keirinissä.

Se ei kuitenkaan kestäisi, sillä Mark Stewart ja Ollie Wood voittivat hopeaa miesten Madisonissa myöhemmin. Kaksikko nappasi ottelun miesten ainoan mitalin Tanskan jälkeen.

Sillä välin Archibald oli hallitseva naisten Omnium-sarjassa voittaen kolme ensimmäistä kilpailua ja voittaneen kaatumisen pistekisassa ja voittaen kultaa 14 pistettä hopeamitalista italialaisen Letizia Paternosterin edellä.

Sunnuntaina Iso-Britannia sai jälleen kultaa, kun Kenny ja Nelson voittivat tapahtuman toiset kultansa naisten Madisonissa.

Kenny oli myöhässä Archibaldin sijainen, joka vetäytyi Omniumin kaatumisestaan. Kaksikko juoksi tiukasti ja otti kaksinkertaiset pisteet viimeisellä kierroksella ja päätyi 37 pisteeseen, yhdeksän eroon hopeamitaleista tanskalaisista.