Giro Rosa 2019: Hallitseva Annemiek van Vleuten säilyttää tittelin

Sisällysluettelo:

Hollantilainen voitti kaksi voittoa kahdesta vuodesta naisten arvostetuimmassa vaihekilpailussa

Kymmenen uuvuttavan vaiheen jälkeen Pohjois-Italiassa Annemiek van Vleutenista (Mitchelton-Scott) tuli ensimmäinen Giro Rosan peräkkäinen voittaja sitten vuoden 2012, ja hän lisäsi vuoristopaidan palmaireihinsa säilyttäen samalla kilpailun haalarin ja pisteluokitukset, jotka hän voitti vuonna 2018.

Kaksikertainen voittaja Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) tuli toiseksi, kun taas Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) taisteli lujasti päästäkseen joukkuetoverinsa kanssa palkintokorokkeelle kolmanneksi.

Juliette Labous (Team Sunweb) sijoittui 11. sijalle, 9 minuuttia 51 sekuntia vähemmän kuin voittaja nostaakseen nuoren ratsastajan luokituksen. Entinen kakkonen Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) voitti viidennen ja viimeisen sinisen paidan parhaana italialaisena ratsastajana.

Kisa avattiin Luoteis-Italiassa 18 km:n joukkueaika-ajolla, jonka Canyon-Sram voitti mukavasti ennen Biglaa ja CCC Livia, mikä sai Canyon-Sramin GC-toiveen Katarzyna Niewiadoman vaaleanpunaiseksi ensimmäisen ajon jälkeen. päivä.

Puolalainen ratsastaja pystyi säilyttämään Maglia Rosansa sen jälkeen, kun toisella vaiheella ratsastajat taistivat suhteellisen lyhyen mutta mäkisen vaiheen, joka päättyi 7 %:n nousuun. Hollantilainen Marianne Vos (CCC-Liv) ohitti Van Vleutenin samana päivänä Lucinda Brandin (Team Sunweb) ollessa kolmas, mikä teki siitä hollantilaisen tapauksen.

Vos kaksinkertaistui vaiheessa 3 ja otti kilpailun toisen voittonsa ja nosti Lucy Kennedyn (Mitchelton-Scott) - joka oli jo nostanut kätensä juhlaan - 104 kilometrin ajon jälkeen. Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling) nousi päivän palkintokorokkeelle, kun Niewiadoma säilytti kilpailun yleisen johdon.

Vain seuraavana päivänä Kennedyn oudoista maaliongelmista, salama iski kahdesti, kun Nadia Quagliotto nosti kätensä juhlimaan ja ohitti lopulta vaiheen voittajan ja irtautuneen kumppanin Letizia Borghesi (Aromitalia-Basso-Vaiano). Bepinkin Chiara Perini, joka oli myös päivän irtautumisessa, sijoittui kolmanneksi. GC:n parhaissa paikoissa ei tapahtunut muutoksia vaiheen 4 jälkeen.

Vaihe 5, joka ohjattiin uudelleen maanvyörymien jälkeen, jolloin ratsastajat eivät enää päässeet Passo di Gavialle, hallitsi Van Vleuten, jonka hyökkäystä päivän viimeisessä nousussa kilpailija Borghini kutsui "alien". Rakkuloittava hyökkäys merkitsi sitä, että hän sijoittui melkein kolme minuuttia ennen kilpailijoitaan ja riitti päästämään hänet kisan johtoon, nyt 2 minuuttia 16 eteenpäin Niewiadomaan, joka sijoittui päivän kolmanneksi Brandin ollessa juuri hänen edellään toiseksi.

Van Vleuten laajensi otettaan yleisluokituksessa vahvalla suorituksellaan Stage 6:n henkilökohtaisessa aika-ajossa ja ajoi 53 sekuntia paremman ajan kuin Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) toisena ja 1 minuutti 48 parempi kuin Borghini kolmantena.

Hollannin huippuosaamista esitettiin edelleen kokonaisuudessaan, kun Marianne Vos otti toisen vaihevoiton, jossa hänen maanmiehensä Van der Breggen tuli toiseksi ja Borghini kolmanneksi. Hollannin yön johtaja Van Vleuten sijoittui keskivuoristovaiheen neljänneksi säilyttääkseen johtoasemansa.

Vaihe 8, pisin vaihe naisten pyöräilyn arvostetuimman vaihekilpailun 30. osakilpailusta, näki brittiläisen Lizzy Banksin (Bigla Pro Cycling) yksin tiensä voittoon käynnistettyään hyökkäyksen pienestä irtautuneesta ryhmästään. Hänen joukkuetoverinsa Leah Thomas sprintti 30 sekunnissa ja nousi toiseksi ennen Soraya Paladinia (Ale-Cipollini). Yksikään irtautuneista ratsastajista ei ollut uhka GC:lle, ja Van Vleuten säilytti kilpailun yleisjohdon Van der Breggenistä ja Niewiadomasta, kuten oli tapahtunut vaiheesta 6 lähtien.

Toiseksi viimeisellä kierroksella ratsastajia kohtasi vaikea päivä vuoristossa, jossa kilpailun kaksi parasta tyrmäsi vaihevoiton. Van der Breggen voitti, mutta kesti vain 17 sekuntia yleisluokituksen kilpailij alta Van Vleutenilta, mikä ei riittänyt vakavasti horjuttamaan johtoaan. Ashleigh Moolman-Pasio (CCC-Liv) nousi lavalla kolmanneksi, kun Amanda Spratt hyppäsi joukon kilpailijoita kohti viimeistä päivää virtuaalisella palkintokorokkeella.

Kilpa päättyi tasaisella vaiheella Udineen ja Vosille, joka osoitti hallitsevansa voittamalla Brandin ja Lotte Kopeckyn (Lotto-Soudal) sprintissä.

Van Vleuten johti viimeiseen päivään 4 minuuttia 11 sekuntia ja puolusti mukavasti etuaan Van der Breggeniltä, sillä kolmen parhaan joukko pysyi samana ja Spratt varmisti paikkansa palkintokorokkeella.

Itse asiassa, kun Van Vleuten otti kisan johtoaseman - ja pisteet ja vuoristoluokitukset - hänen merkittävän yksinvoittonsa jälkeen vaiheessa 5, hän ei koskaan näyttänyt jääneen kiinni, ja hänen voittonsa seuraavana päivänä TT:ssä vain vahvisti tämän tosiasian.; hollantilainen ratsastaja oli omassa luokassaan.

Puolustettuaan menestyksekkäästi titteliään 36-vuotias sai nopeasti kiitosta Mitchelton-Scott-joukkuetovereilleen: 'Yhden päivän kilpailussa voit ehkä voittaa yksin, Giro d'Italian. ei voi.

'Se ei ole vain ratsastajia, vaan tarvitset henkilökuntaa, otimme sen erittäin vakavasti ja ehkä se on yksi salaisuuksista, tulimme tänne parhaiten valmistautuneena tiiminä ja se kannatti.'