Rohan Dennis voitti Australian aika-ajon mestaruuden Team Ineos -debyytissä

Sisällysluettelo:

Mithelton-Scottin Luke Dubridge puolustaa mestaruutta vaikuttavalla tavalla

Rohan Dennis aloitti Team Ineos -uransa sijoittumalla toiseksi Mitchelton-Scottin Luke Durbridgen jälkeen Australian aika-ajon kansallisissa mestaruuskilpailuissa Ballaratissa Victoriassa.

Maailmanmestaruuden voitti toista vuotta peräkkäin Durbridge, joka kulki 37,5 km:n radan ajassa 46 minuuttia 19 sekunnissa.

Durbridge onnistui löytämään 18 sekuntia Dennisillä radan yli ja otti uransa neljännen kansallisen aika-ajon tittelin.

Tämä tapahtui tiukan kilpailun jälkeen radalla, jossa kaksi ratsastajaa erosi vain kolme sekunnin kymmenesosaa puolivälin tarkistuksessa. Durbridge pystyi kuitenkin nostamaan vaihteen viimeisissä vaiheissa ylittääkseen lopulta linjan painokkaalla voitolla.

Uusi Jumbo-Visma, Chris Harper nousi palkintokorokkeelle, vaikkakin ajassa 1 minuutti 52 sekuntia Durbridgen erossa.

Naisten kilpailussa Tibco-SVB:n 19-vuotias Sarah Gigante saavutti vaikuttavan voiton eliitti- ja alle 23-vuotiaiden luokissa voittaakseen WorldTour-matkustajat Grace Brownin ja Amanda Sprattin ensimmäiseen eliittitittelöön.

Gigante voitti Brownin yhdeksällä sekunnilla 28,6 kilometrin mittaisella radalla Emily Herfossin ollessa palkintokorokkeella vain sekunti Brownia vähemmän. MM-pronssimitalisti Spratt sijoittui vielä 31 sekuntia erossa.

Nämä aika-ajotulokset ovat ensimmäinen maistiainen tärkeimmistä kilpa-uutisista uudenvuoden vaihteen jälkeen. Seuraavaksi ajetaan naisten ja miesten Tour Down Under -vaihekilpailut Adelaidessa alkaen 16. ja 21. tammikuuta.

Pyöräilyyhteisön tietyt osat ovat kuitenkin kyseenalaistaneet näiden kilpailujen järjestämisen, koska nykyinen metsäpalokriisi koskee suurta osaa Australiasta.

Syyskuusta lähtien tulipalot ovat vaatineet 25 ihmisen ja satojen miljoonien eläinten hengen ja tuhonneet samalla 2 000 kotia.