Rohan Dennis teki hattutempun Australian aika-ajoissa

Sisällysluettelo:

Kolmas peräkkäinen titteli saavutti Dennisille hallitsevassa suorituksessa, Garfoot säilyttää naisten tittelin

Rohan Dennis (BMC Racing) teki hattutempun Australian kansallisten mestaruuskisojen aika-ajoissa hallitsevalla suorituksella, jolloin hän ajoi 1 minuutti 8 sekuntia ennen kilpailijoitaan.

Aika-ajon asiantuntija vei voittoon, etäisyyttä kakkossijasta Luke Durbridgesta (Mitchelton-Scott) yli minuutilla ja 1 minuutti 44 sekuntia joukkuetoverilleen Richie Portelle, joka nousi palkintokorokkeelle.

Denniksen keskinopeus oli uskomaton 47,9 km/h Ballaratissa asetetulla 40,9 km:n ulos- ja takakurssilla, ja päättyi lyömättömään aikaan 51:14.

Etelä-Australialainen on epäilemättä tyytyväinen muotoonsa lähteessään tämän viikonlopun maantiekilpailuun ja sitten vuoden ensimmäiseen WorldTour-kilpailuun, Tour Down Under -kilpailuun, jonka Dennis on voittanut aiemmin vuonna 2015.

Puhuessaan maalissa 27-vuotias oli aliarvostettu juhlassaan, vaikkakin ylpeä siitä, että hän selviytyi kovasta kilpailusta ja nappasi kolmannen paidan.

'Olen ollut Euroopassa paljon pidempään ja suurin huolenaihe minulle oli kuumuus ja kuinka selviän tänään. Joten olen iloinen, että käsitin asian melko hyvin ja tulin kotiin voiton kanssa , hän sanoi.

'On kunnia tulla tänne, voittaa se ja pukeutua pelipaidaan loppuvuoden ajan. On vaikea voittaa, kuten näet Richie Porten, Luke Durbridgen (Mitchelton-Scott) ja Miles Scotsonin kanssa, joka on nousussa ja kehittyy joka vuosi.'

Vaikka Richie Porte on entinen mestari, hän on epäilemättä tyytyväinen pronssimitaliin. Viime vuoden Tour de Francessa tapahtuneen kauhistuttavan kolarin jälkeen tasmanialainen on ajanut rajoitetusti, ja tämä on hänen ensimmäinen aika-ajot tuon epäonnisen kilpailun jälkeen.

Porte kertoi helpotuksestaan, että hän pystyi vihdoin kilpailemaan täydessä kallistuksessa, ennen kuin hän odottaa innolla maantieajoa uusien joukkuetovereiden kanssa.

'On kulunut pitkä aika siitä, kun olen kilpaillut kovasti, ja tänään oli niin vaikea päivä. Rata on parhaimmillaan kova, mutta sillä helteellä se oli mukava pieni hitti. Podium oli iso tavoite ja se oli hyvä tulos minulle , Porte sanoi.

'Aika-ajo oli hyvä muotoesitys meille [BMC Racingille], kun lähdimme maantiekilpailuun sunnuntaina, ja odotan innolla, että pääsen kilpailemaan Simon Gerransin kanssa hänen sijaansa.'

Naisten kilpailussa Katrin Garfoot jäljitteli Dennistä, joka otti kolmannen peräkkäisen aika-ajovoiton.

36-vuotias hävisi kentän päätyen 2 minuuttia 29 sekuntia lähimmän kilpailijan Lucy Kennedyn edelle. Vuoden 2017 kaksinkertainen MM-mitalisti pyrkii säilyttämään maantietittelinsä tänä viikonloppuna, mikä olisi historiallinen tupla-tuplasaavutus.