Tom Pidcock voitti Baby Giro d'Italian mestaruuden hallitsevan suorituksen jälkeen

Sisällysluettelo:

Yorkshiremanista tulee ensimmäinen brittiläinen ratsastaja, joka on ottanut yleisvoiton arvostetussa alle 23-vuotiaiden kilpailussa

Tom Pidcock on vuoden 2020 "Baby Giro d'Italia" -mestari sen jälkeen, kun hän suoritti hallitsevan suorituksen kahden viimeisen päivän aikana korkeilla vuorilla.

21-vuotias saavutti kokonaisvoiton arvostetussa alle 23-vuotiaiden vaihekilpailussa voittojensa jälkeen vaiheilla 7 ja 8. Se päätti vaikuttavan kilpailuviikon, jonka aikana Pidcock voitti myös vaiheen 4.

Yorkshirelainen nousi kilpailun johtoon ensimmäistä kertaa tällä voitolla Bonferraro di Sorgasta Bolcaan. Pidcock voitti lähimmän kilpailijansa Kevin Colleonin 22 sekunnilla mentyään yksin viimeiseen nousuun ja rakensi kilpailun 58 sekunnin johdon.

Pidcock lisäsi sitten kilpailun johtoaan 1:28:aan Stage 7:n huipulla päihitettyään jälleen Colleonin, tällä kertaa 26 sekunnilla.

Kilpailupäivän viimeiselle päivälle, 107 km:n mittaiselle Aprican ympärille, joka sisälsi Mortirolon nousun, Pidcockin täytyi vain puolustaa johtajan pelipaitaa.

Kova vauhti kuitenkin merkitsi kilpailun kärjessä vain seitsemää ratsastajaa, ja jäljellä oli 70 kilometriä. Lopulta Pidcock ja Colleoni pakenivat supistetusta ryhmästä, vaikka italialaiset kamppailivatkin.

Viimeisellä 30 km:llä Pidcock otti sitten kiinni Henri Vandenabeelen Lotto Soudal U23 -joukkueesta, pari ajoi maaliin yhdessä ja Pidcock voitti belgialaisen sprinttimaalissa.

Pidcock puhui ITV4:lle heti yleistittelin päätyttyä maaliin vitsaillen, ettei hän ollut edes puhunut perheelleen ennen kuin Ned Boulting ja David Millar haastattelivat häntä.

Trinty Racing -kuljettajalle Baby Giro d'Italian kokonaisvoitto liittyy tiukasti hänen voittoonsa vuoden 2019 Paris-Roubaix Espoirs -kilpailussa, mikä on hänen tähän mennessä suurin voittonsa.

Giro d'Italian U23-kisassa on viime vuosina ollut vaikuttava nimenhuuto voittajista, mukaan lukien Aleksandr Vlasov, Pavel Sivakov ja Carlos Betancur.

Pidcock jatkaa jatkossakin huomionsa jakamista kilpamaan, cyclocrossin ja maastopyöräilyn välillä. Tämän vuoden helmikuussa 21-vuotias mies sijoittui toiseksi cyclocrossin eliitin miesten MM-kisoissa Mathieu van der Poelin jälkeen.