Tom Pidcock voitti neitsyteliittien kansallisen cyclocross-mestaruuden painokkaalla tavalla

Sisällysluettelo:

Pidcock hallitsee miesten tittelit, kun Brammeier ottaa takaisin naisten paidan

Tom Pidcock hallitsi viikonloppuna brittiläisiä Cyclocrossin kansallisia mestaruuskilpailuja varmistaakseen alle 23-vuotiaiden tittelin, mutta myös neitsyt Elite -paidan. Naisten kilpailussa Nikki Brammier (Mudiiita) osoittautui vahvimmiksi neljännessä senioritittelissään Kent Cycloparkissa tänä sunnuntaina.

Pidcock, joka kilpailee omalla nimellään TP Racingissaan, osoitti luokkansa miesten kilpailussa ottamalla johtoon toisesta kierroksesta ennen kuin voitti lopulta yksin, täyden minuutin ennen toiseksi sijoittuvaa Ben Turneria (Corendon Circus).

Kolmas putosi Thomas Meinille (Tarteletto-Isorex), kun Ian Field jäi palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa vuoden 2011 jälkeen.

Pidcockin vauhti oli sellainen koko kilpailun ajan, vain 12 ratsastajaa pääsi maaliin. Paljon kilpailijoitaan edellä Pidcock ylitti rajan supermies-asemassa ennen kuin kertoi British Cyclingille, että hän on nyt täysin keskittynyt alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuteen.

'Kansalliset mestaruuskilpailut ovat aina yksi kauden tavoitteista, ja on mukavaa tietää, että minulla on eliittipaita jokaisessa ensi kauden kilpailussa, sanoi Pidcock.

'Maailmanmestaruuskilpailut (2.-3. helmikuuta) ja kaksi maailmanmestaruutta seuraavien kahden viikonlopun aikana ovat nyt päätavoitteet.'

Naisten kilpailu aiemmin päivällä oli kahden hevoskilpailun voittaja Brammeierin ja alle 23-vuotiaan Anna Kayn välillä, kunnes jälkimmäinen kärsi mekaanisesta häiriöstä toiseksi viimeisellä kierroksella, mikä mahdollisti Brammeierin puhtaan juoksun voittoon. Kay onnistui pitämään kiinni toisesta sijasta ja varmistamaan alle 23-vuotiaiden tittelin puolustavan eliittimestari Helen Wymanin edelle.

'Olen niin onnellinen – halusin todella tämän. Viime vuonna hävisin Helenille todella hyvän kilpailun jälkeen, ja tänään oli todella kova taistelu Annan kanssa, Brammeier kertoi British Cyclingille.

'Hyökkääin, kun hän sai koneen, joten se oli hänelle roskaa, mutta hän oli niin vahva tänään – on hyvä nähdä, miltä tulevaisuus näyttää.'

Aiemmin päivällä maailmanmestari Ben Tulett voitti nuorten miesten sarjassa vaikuttavan voiton Paris-Roubaix-junioreiden voittajasta Lewis Askeysta, kun taas Harriet Harnden puolusti nuorten naisten titteliään.

Lauantaina tuttu nimi otti naisten alle 16-vuotiaiden mestaruuden, kun Pariisin Roubaix-voittajan Magnuksen tytär Zoe Backstedt voitti.