Tour de France 2018 Vaihe 3: BMC voittaa tiimin TT ja saa Van Avermaetin keltaiselle

Sisällysluettelo:

BMC:n aika osoittautuu lyömättömäksi, kun Sagan myöntää kilpailun johtoaseman, Team Sky toiseksi

BMC Racing voitti vuoden 2018 Tour de Francen kolmannen vaiheen, 35,5 km:n joukkueaika-ajon, joka alkaa ja päättyi Choletissa.

BMC:n voittoaika 38’46” oli neljä sekuntia parempi kuin Team Sky, seitsemän sekuntia nopeampi Quick-Step Floorsissa ja yhdeksän sekuntia pidempi Mitchelton-Scottissa. Se toisti joukkueen menestyksen vuonna 2015, viimeksi kiertueella joukkueen aika-ajo.

Peter Saganin Bora-Hansgrohe-tiimi ei koskaan näyttänyt siltä, että Sagan pysyisi keltaisena, sillä joukkuetoverinsa pudottivat Slovakian lopulta rajoittaakseen tappioita GC:n toiveikkaalle Rafal Majkalle.

kilpailun johdossa siirtyy nyt BMC:n Greg Van Avermaetiin, joka on parhaiten sijoittunut ratsastaja neljästä, joka ylitti linjan yhdessä.

Nairo Quintana (Movistar) hävisi lähes minuutin tärkeimmille kilpailijoilleen, kun taas Vincenzo Nibali, Romain Bardet ja Ilnur Zakarin menettivät myös kunnon palasia aikaa.

Kuinka se kehittyi

Tiimien aika-ajo ei ehkä ollut kiertueen avausviikon peruspeli, mutta avausviikonlopun musertavan korkeaoktaanisen toiminnan jälkeen se tarjosi GC:n kilpailijoille suuren mahdollisuuden saada merkittäviä aikavoittoja. – tai kerää takaisin menetetty aika – kilpailijoidensa yli.

Todellakin, piti vain katsoa aikataulun mukaisia alkamisaikoja nähdäksesi, kuka suosikeista kaipasi aikaa takaisin.

Ensimmäisenä rampilta tuli Adam Yatesin Mitchelton-Scott-tiimi, sitten tuli Froomen Team Sky, jota seurasi Quintanan Movistar ja sitten Richie Porten BMC – heijastus GC:tä jahtaavan kvartetin avauslavalla menettämästä ajasta..

Reitti antoi varmasti runsaasti mahdollisuuksia tehdä todellisia muutoksia yleiseen nokkimisjärjestykseen.35,5 km:n pituinen aloitus- ja maalipaikka Choletissa, reitti oli pikemminkin a altoileva kuin mäkinen, mutta silti varsinkin rankaisevan avausviikonlopun jälkeen todellinen jalkatestaus.

Mitchelton-Scott asetti 38'55 tuuman ajan, johon muut tähtäävät, ja Team Sky asetti tähtäyksensä asianmukaisesti.

Aluksi ei kuitenkaan tuntunut siltä, että se olisi suunniteltu, sillä Sky ylitti muutaman sekunnin alas ensimmäisellä tarkistuksella 13 km:n kohdalla.

Toisella tarkistuksella 26,5 km:ssä he olivat kuitenkin kumonneet alijäämän ja maaliviivaan mennessä nousseet lähes 5 sekuntia.

Movistar ei koskaan ollut TTT:n suosikkeja, joten oli vaikea arvioida, kuinka tyytyväisiä he olivat ylittäessään rajan 50 sekuntia hitaammin.

Nopein aika

Sitten tuli BMC, joka oli ehdottomasti yksi voiton haaveista. He näyttivät vahvoilta koko ajan, ja ponnisteluistaan palkittiin nopeimmalla ajalla. Heidän aikansa 38'46 vei neljä arvokasta sekuntia Skysta ja ajon keskinopeus oli 54,9 km/h.

Joten sekuntia voitettu ja hävitty GC-kuljettajille aikaisin alkaessa, mutta suuret kysymykset jäivät: olisiko BMC:n aika edelleen nopein lopussa, ja kuka olisi keltaisella palkintokorokkeella?

Sagan olisi mielellään pitänyt kiinni siitä, mutta keltainen paita ei ole hänen prioriteettinsa Tourissa, ja koska 59 parasta ratsastajaa erotti vain 16 sekuntia, se vaati jotain erityistä. Bora-Hansgrohe pitää hänet kärjessä.

Sillä välin Team Sunweb piti Tom Dumoulinin kokonaistilanteen lopussa 38'58 :n kyydillä ja luovutti BMC:lle vain 11 sekuntia.

Mutta Bardet on ollut vähemmän iloinen nähdessään AG2R-tiiminsä hävinneen yli minuutin, kun taas Bahrain-Merida kamppaili kunnollisen alun jälkeen, ja lopulta se, että Nibali menetti saman verran aikaa, oli kunnollista harjoitusta. vahinkorajoituksessa.

Quick-Step Floors, toiseksi viimeinen starttijoukkue, oli yksi jäljellä oleva vakava uhka, joka saattoi evätä BMC:n vaihevoiton, ja alkoi kuin talo tulessa – niin paljon, että heidän rivinsä hajosivat toisena. sijoittui ratsastajan haalari Fernando Gaviria löystyneiden joukossa.

Tiimi ryhmittyi uudelleen, mutta Gaviria ei ollut heidän joukossaan. Silloinkin ne näyttivät edelleen räjähtäneiltä, vaikka 10 km:n ajelulla he olivat edelleen vain 6 sekuntia jäljessä.

Ja he menettivät vain yhden sekunnin finaalissa, jättäen Phillipe Gilbertille vain 4 sekuntia keltaista, mutta BMC:llä – ja Van Avermaetilla – vaihevoitto ja kisajohto loistavan suorituksen jälkeen.