Giro d'Italia 2019: Richard Carapaz voitti historiallisen Maglia Rosan vaiheen 21 jälkeen Veronassa

Sisällysluettelo:

Ihastuttava ensimmäinen Grand Tour Ecuadorille, kun Chad Haga järkytti suosikkeja voittaakseen viimeisen Veronan aika-ajon

Movistarin Richard Carapaz varmisti historiallisen Giro d'Italian voiton, kun hänestä tuli ensimmäinen ecuadorilainen, joka on voittanut Grand Tourin.

Carapaz ylitti turvallisesti maaliviivan Stage 21:n henkilökohtaisen aika-ajon Veronassa voittaakseen kotisuosikin Vincenzo Nibalin ensimmäiseksi vaaleanpunaiseksi paidaksi.

Nibali varmisti toisen ja 11. Grand Tour -palkinnon, kun taas Primoz Roglic onnistui ohittamaan Mikel Landan kahdeksalla sekunnilla noustakseen yleisluokituksen kolmanneksi.

Stage-kunnianosoitukset menivät Team Sunwebin tunteelliselle Chad Hagalle, jonka kattava valmistautuminen 17 km:n radalle kannatti. Ajassa 22 minuuttia 7 sekunnissa navigoimalla hankalalla radalla amerikkalainen voitti kilpailua edeltävän suosikin Victor Campenaertsin neljällä sekunnilla.

Kisan jäljellä olevat pelipaidat päätettiin myös Shakespearen kaupungissa.

Parhaan pikajuoksijan Maglia Ciclaminon voitti tuplavaiheen voittaja Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), joka voitti Arnaud Demaren (Groupama-FDJ) 226 pisteellä 213:een.

Parhaan nuoren ratsastajan Maglia Blancon nappasi Miguel Angel Lopez, voittaen Pavel Sivakovin (Team Ineos) ja Hugh Carthyn (Education First). Vuoren Maglia Azzurraa hallitsi Gulio Ciccone (Trek-Segafredo), jolla oli kaksinkertainen pistemäärä lähimmälle kilpailijalleen Fausto Masnadalle.

Carapaz ja Landa varmistivat, että Movistar otti joukkueluokituksen 900 kilometriin tauolla, mikä tarkoitti, että Damiano Cima otti eron ja Nippo-Vinin Sho Hatsuyama voitti Maglia Neran yleisluokituksen viimeisenä.

Reilussa Veronassa

Joten se oli, vuoden 2019 Giro d'Italian viimeinen vaihe, 17 kilometrin aika-ajo kauniin Veneton kaupungin ympäri, jota Shakespeare ihaili niin paljon, että hän käytti Veronan kaksi herraa sekä Romeo ja Juliaa..

Mäkiiskulla, pamahtaa keskellä, viimeisen päivän voittajan täytyisi sekoittaa aika-ajokykyä kestävyyteen kestettyään kovat kolme viikkoa kilpailua.

Katastrofia lukuun ottamatta Maglia Rosa jätettiin tekemättä. Se kuului Movistarin Richard Carapazille, joka piti 1 minuutin 54 eron Vincenzo Nibaliin (Bahrain-Merida) toiseksi.

Se oli historiallinen hetki, kun Carapzista tuli ensimmäinen ecuadorilainen, joka on koskaan voittanut Grand Tourin.

Pienellä jalkapallohullulla 17 miljoonan ihmisen kansalla oli uusi sankari ilahduttaa ja juhlia, maan presidentti Lenin Moreno oli maksanut viimeisestä vaiheesta, joka esitettiin ilmaisessa televisiossa.

Vaihevoittajan lisäksi aika-ajo ratkaisee myös lopullisen palkintokorokkeen. Mikel Landa sijoittui kolmanneksi, mutta vain 23 sekuntia ennen Primoz Roglicia, joka on slovenialaiselle ylivoimainen ero.

Lavan suosikki oli äskettäin Hour Record -rikkonut Lotto Soudalin Victor Campenaerts. Hän teki mitä odotettiin ja ajoi nopeimman ajan 22.11.

Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvä, sillä nuori amerikkalainen Chad Haga (Team Sunweb) meni neljä sekuntia nopeammaksi ajalla 22.07, jonka luultavasti vain Roglic uhkaisi.

Roglic oli nopea, mutta ei tarpeeksi nopea, jääden 26 sekuntia alle Hagan voittoajasta, mutta tarpeeksi ohittamaan Landan ja varmistamaan slovenialaiselle ensimmäisen Grand Tour -palkintokorokkeen.