Vuelta a Espana 2019: Slovenia juhlii, kun Pogacar voitti vaiheen ja Roglic varmistaa kokonaistittelin

Sisällysluettelo:

Mahtava sooloesitys – näet 20-vuotiaan slovenialaisen kolmannen vaiheen voiton, valkoisen nuoren ratsastajan paidan ja viimeisen palkintopallipaikan

Jumbo-Visman Primoz Roglic ottaa neitsyt Grand Tour -voiton 2019 Vuelta a Espanassa puolustaessaan menestyksekkäästi punaista pelipaitaa kilpailun toiseksi viimeisellä vaiheessa. Samaan aikaan 20-vuotias maanmies Tadej Pogacar varmisti kilpailun kolmannen vaiheen voiton ja paikan palkintokorokkeelle vaikuttavan yksinajon jälkeen.

Roglicia ei järkyttynyt vaikeasta viimeisestä vuoristosta Plataforma de Gredosiin, joka sijoittui kilpailijan Alejandro Valverden rinnalle, mutta varmisti kokonaisvoiton.

Huomisen kulkuereitti Madridiin tulee olemaan Roglicille juhlapäivä, kun hän vahvistaa asemansa yhtenä maailman parhaista Grand Tour -ratsastajista. Hän vie tittelin lähes kolmen minuutin erolla Movistarin Alejandro Valverdestä, joka ajaa Vueltan seitsemännelle palkintokorokkeelle.

Epäjakson voitti Pogacar, kilpailun nuorin ratsastaja, joka hyökkäsi kilpailun toiseksi viimeisellä kategorisoidulla nousulla ennen selvästi väsyneen pelotonia.

Se oli ratsastaja, joka ei ainoastaan nähnyt Pogacarin nousevan lavalle, vaan myös anasti Astanan Miguel Angel Lopezin taistelussa valkoisesta nuoren ratsastajan paidasta sekä hyppäsi Movistarin Nairo Quintanan palkintokorokkeelle

Alkaen vuodesta ilman, että koskaan ollut ratsastajaa Grand Tourin palkintokorokkeella, Slovenia ei vain kruunaa ensimmäisen Grand Tournsa Roglicissa, vaan myös päätti Vueltan kahdella ajajalla palkintokorokkeella vahvistaen olevansa pyöräilyn uusin supervoima.

Oikean kilpailun viimeinen päivä

Ensimmäinen tunti kilpailussa oli kiihkeä, kun Lopezin Astana yritti jakaa kilpailun Puerto de Pedro Bernardilla. Heitä auttoi myös Movistar, joka osoitti, että suhteet olivat parantuneet eilisen kiistan jälkeen, kun he yrittivät eristää Roglicin.

Jumbo-Visma pysyi kuitenkin vahvana, kun Roglicin kotitaloustyöntekijät tekivät loistavaa työtä ensimmäiset 100 kilometriä pitäen pelotonin kasassa, kun he taistelivat toisena peräkkäisenä päivänä huonossa säässä.

Itse asiassa sää oli ainoa huomionarvoinen asia suurimman osan vaiheen toisesta neljänneksestä. Katko oli onnistunut muodostamaan ja karsimaan johtoaseman, ja peloton vaikutti kiinnostuneemm alta pysyä pystyssä kuin kilpailla kovaa.

Se teki täyden kaasun kilpailun tämän vuoden Vueltan viimeisellä suurella nousulla, Puerto de Pena Negralla, 14 km 5 %:lla.

Astana teki jälleen aloitteen ja lähetti täyden vuoristojunan Lopezin nousun juurelta. Yksitellen he ottivat vedot, kunnes nippu oli riittävän tiivistettynä ja naarmuuntunut vain parhaille kiipeilijöille.

Kolumbialainen hyökkäsi ensimmäisenä, vaikka se ei pystynyt vetämään aukkoa. Vauhti tyyntyi, ja silloin Pogacar käytti tilaisuutensa. 20-vuotias hyppäsi edellä, kun nousua oli jäljellä 4 kilometriä ja otti pian minuutin johtoaseman, mikä riitti käytännössä viemään nuoren ratsastajan pelipaidan ja reunan lähemmäs palkintokoroketta.

Nuori slovenialainen nousi ensimmäisenä kiipeilyn huipulle kantaen 90 sekunnin eron alas laskeutuessa ja pidentäen sitä vielä seitsemällä sekunnilla, kun hän osui viimeiset 20 kilometriä.

Pogacarin ero kasvoi ja kasvoi, kun hänen oma tienvarsifaniklubinsa kannusti häntä. Hän vahvisti kykyjään ja teki nimensä tunnetuksi laajemmalle pyöräilymaailmalle.