Tour de France 2018: Geraint Thomas varmistaa historiallisen ensimmäisen Tour-voiton, kun Dumoulin voittaa vaiheen 20 aika-ajon

Sisällysluettelo:

Welshman valmistautuu kolmanneksi britiksi, joka on voittanut Tour de Francen

Team Skyn Geraint Thomas on tehnyt historiaa olemalla kolmas britti – ja ensimmäinen walesilainen – joka on voittanut Tour de Francen. Kilpailua on vielä yksi päivä jäljellä, mutta onnettomuuksia lukuun ottamatta viimeinen vaihe Pariisiin on yleensä kulkue, jolla ei ole merkitystä kilpailun lopputulokseen.

Thomasin kolmas sija tämän päivän henkilökohtaisessa aika-ajossa riitti pitämään hänet GC:n kärjessä. Sunwebin Tom Dumoulin voitti vaiheen ajalla 40'52 , mikä riitti varmistamaan hänen toisen sijansa kokonaiskilpailussa.

Team Skyn Chris Froome sijoittui aika-ajossa toiseksi, vain sekunti Dumoulinista, mikä auttoi häntä nostamaan kokonaistilanteen kolmannelle sijalle sen jälkeen, kun Lotto NL-Jumbon Primoz Roglic hävisi 01'11 ajan. Froome.

Thomasin voitto tarkoittaa, että Team Sky on huomisen loppuun mennessä voittanut kuusi viimeisestä seitsemästä Tours de Francesta kolmella eri ajajalla. Thomas on ensimmäinen näistä ratsastajista, joka on syntynyt Brittisaarilla.

Lavan tarina

2018 Tour de Francen toiseksi viimeinen vaihe oli Skyn kilpailijoille viimeinen mahdollisuus järkyttää brittijoukkueen suunnitelmat kuudennen voiton saavuttamiseksi maailman suurimmassa pyöräkilpailussa. Se oli aina suuri kysymys.

Vaihe 20 esitteli ratsastajille 31 km:n aika-ajon Lounais-Ranskan baskialueella, kivenheiton päässä Espanjan raj alta.

Tekniset radat olivat täynnä jyrkkiä mutkia, lyhyitä iskeviä nousuja ja joitain jyrkkiä laskuja, joita kostea sää teki entisestään summittainen. Reitin loppua kohti 300 metrin osuus nousi 20 %:iin.

Kaatumisriski oli suuri.

Keskipäivällä (Ranskan aikaa) EF Education-First Drapac -lanterne rouge Lawson Craddock vierii rampilta ollakseen ensimmäinen mies radalla. Numero 13 dossard kiinnitettynä ylösalaisin, kuten perinne (tai taikausko) määrää, amerikkalainen hoiti edelleen murtunutta lapaluua, ja hän oli selvästi tunteellisella tasolla selviytyessään kiertueen läpi.

Team Skyn Geraint Thomasin, joka pukeutui johtajan keltaiseen pelipaitaan, olisi odotettava vielä neljä tuntia 29 minuuttia ja 145 ratsastajaa ennen kuin hänen vuoronsa tulisi.

Sillä välin varhaisen vertailuarvon asetti Mitchelton-Scottin Michael Hepburn ajalla 42'15 . Meni vielä pari tuntia ennen kuin Movistarin Marc Soler onnistui parantamaan tuon ajan vain viidellä sadasosalla. sekunnissa.

Soler kaatui nopeasti Søren Kragh Andersenin (Sunweb) toimesta, jonka Skyn Michał Kwiatkowski puolestaan työnsi toiselle sijalle.

GC-ehdokkaiden os alta Dumoulinilla oli pelottava tehtävä voittaa Thomas 02'05 saadakseen keltaisen pelipaidan. Kolmanneksi Lotto NL-Jumbon Primoz Roglicin oli korjattava Dumoulin 19:llä. sekuntia noustakseen toiseksi, kun taas Froomen täytyi voittaa Roglic 13 sekunnilla päästäkseen kolmen parhaan joukkoon.

Roglic osoittautui päivän suureksi häviäjäksi, kun hän menetti hatun sekuntia Froomelle luovuttaakseen kolmannen sijansa GC:ssä.

Froome suoritti vahvan suorituskyvyn ja paransi Kwiatkowskin aikaa uskomattomalla 49 sekunnilla johtoon siirtyessään. Dumoulin onnistui kuitenkin päihittämään Froomen yhdellä sekunnilla päästäkseen lavalle.

Dumoulinin vaikuttavasta ajasta huolimatta Geraint Thomasia ei voitu kiistää. Waleslainen, joka oli osoittanut tällaista joustavuutta koko kiertueen ajan, osoitti jälleen vahvuutensa.

Hän tuli kotiin vain 14 sekuntia Dumoulinin jälkeen ottaakseen kolmannen sijan aika-ajossa, säilyttääkseen johtoasemansa GC:ssä ja varmistikseen kaikkien aikojen ensimmäisen Tour de France -voiton Walesille.