Katso: Froome kilpailee Arun kanssa, kun Roglic voittaa ensimmäisen vaiheen

Sisällysluettelo:

Aru putoaa palkintokorokkeelta, kun Bardet ja Uran taistelevat toisesta paikasta Froomen jälkeen

Highlights - Stage 17 - Tour de France 2017 by tourdefrance_en

Vuoristoisena päivänä Alpeilla, mukaan lukien Croix de Ferin ja Galibierin nousut, Team Sky vahvisti v alta-asemaansa hallitsemalla kilpailua alusta loppuun ja lisäämällä Chris Froomen johtoa GC:ssä.

Hän on nyt 27 sekuntia Rigoberto Urania (Cannondale-Drapac) ja Romain Bardetia (AG2R La Mondiale) edellä, jotka ovat tasan toisella sijalla. Fabio Aru (Astana), joka tuli tänään 32 sekuntia Froomen jälkeen, on nyt pudonnut neljännelle sijalle GC:ssä, 53 sekuntia johtajan jäljessä.

Stage 17:n suurin voittaja oli kuitenkin Primoz Roglic, joka soololla saavutti ikimuistoisen voiton 1 minuutti ja 13 sekuntia keltaisen paidan ryhmää edellä. Tämä on hänen ensimmäinen voittonsa ensimmäisessä Tour de Francessa ja ensimmäinen vaihevoitto slovenialaiselle.

Alberto Contador (Trek-Segafredo) näytti elois alta, hyökkäsi pelotonia vastaan ja kiipesi Croix de Feriä (ilmeisesti uudella nopeimmalla ajalla) johtaakseen kilpailua jonkin aikaa. Mutta suosikit saivat hänet kiinni Galibierin huipulla, ja hänen oli tyytyttävä kahdeksanneksi, samalla kun hän otti taistelupalkinnon.

Päivän surullisin uutinen oli Marcel Kittelin (Quick-Step Floors) hylkääminen. Hän kaatui 20 kilometrin jälkeen ja joutui myöhemmin vetäytymään kilpailusta vammojensa vuoksi. Tämän seurauksena vihreä pelipaita siirtyy Michael Matthewsille (Team Sunweb).