Alice Barnes ja Alex Dowsett voittivat Britannian aika-ajon kansallisissa mestaruuskilpailuissa

Sisällysluettelo:

Parivoitto Norfolkin teknisellä radalla. Kuva: TDW Sport

Alice Barnes ja Alex Dowsett on kruunattu National Time Trial Champions -mestariksi Sandringhamissa, molemmat voittaen vahvoja kilpailijoita - myös Alicen tapauksessa oman sisarensa - ottaakseen pelipaidat pois.

Miesten kilpailu: kuudes voitto Dowsettille

Sandringhamin kuninkaallisella kartanolla alkava ja päättynyt miesten 25,9 mailin rata suuntasi kohti merta lähellä Dockingia. Ei erityisen sopiva nopeisiin aikoihin, siinä oli muutamia pieniä potkuja ja runsaasti teknisiä kulmia, mutta se oli vapaa tuulesta, jota jotkut olivat odottaneet.

TV-kattavuuden puutteesta huolimatta miesten lähtölistassa oli joukko korkean profiilin ammattilaisia. Näihin kuuluivat Ian Stannard ja Owain Doull (Team Ineos), Jonathan Dibben (Madison Genesis), Steve Cummings (Dimension Data) ja John Archibald (Ribble Pro Cycling).

Kun puolustava mestari Geraint Thomas valmistautui Tour de France -ajoon, Alex Dowsett ja Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) jäivät korkeimmalle puolustaviksi ratsastajiksi.

Kun ilmoitetut ajat olivat lähentyneet alle 50 minuutin rajaa koko iltapäivän ajan, Cummings meni ensimmäisenä alle. Vuoden 2017 kaksoismestari kuitenkin syrjäytti välittömästi Archibaldin, joka takasi itselleen ainakin palkintokorokkeen.

Tämä jätti vain joukkuetoverit Dowsettin ja sitten Tanfieldin lopettamaan. Ensimmäinen Dowsett hiipi 6,8 sekunnissa ennen Archibaldia. Vain Tanfieldin ollessa nyt kurssilla, Dowsettin aika 49:25 tuli ja meni, mikä varmisti essexiläiselle hämmästyttävän kuudennen kansallisen mestaruuden voiton.

Tanfield sijoittui lopulta vain kymmenen parhaan ulkopuolelle, joten hopea jäi Archibaldille ja pronssi Cummingsille.

Naisten kilpailu: Barnesin sisarukset vaihtavat paidan

Lyhyemmällä 17 mailin radalla naisten kilpailu houkutteli ajajia mukaan lukien Sarah Storey (Storey Racing), Elizabeth Banks (Bigla), Katie Archibald ja Neah Evans (Team Huub), Hayley Simmonds (BTC City Ljubljana), sekä sisarukset Hannah ja Alice Barnes (Canyon-Sram) pääsivät lähtöviivalle.

Kuten miesten kilpailussa, kaksi joukkuetoveria lähti liikkeelle viimeisenä. Tässä tapauksessa sisarukset ja samank altaiset suosikit, Hannah ja Alice Barnes.

Kisa saavutti huippunsa, Simmonds istui kuumalla paikalla, ja vain Barnesin sisaret olivat jäljellä maaliin. Tämä tarkoittaa, että BTC City Ljubljanan ratsastajalle taattiin mitali, ja hän putosi yhden paikan, kun Alice Barnes ajoi kotiin 14,909 sekuntia aikaansa edellä.

Tästä jäi vain Hanna lopettamaan. Kun etsit tietä mestarin pelipaidalle, hän onnistui tällä kertaa vain kolmanneksi nopeimmin. Lopulta 32 sekuntia taaksepäin siskoaan ja 15 sekuntia Simmondsia jäljessä.

Alice selitti matkaansa sisarensa vapauttaman mestaripaidan vetoketjun sulkemisen jälkeen: Olin järkyttynyt, kun sain kaksi neljättä sijaa Euroopan kisoissa tällä viikolla. Halusin hyvittää sen täällä.

'En ollut nähnyt kurssia ennen kuin tänä aamuna. Seurasin yhtä U23-pojista ympäriinsä ja sain siitä käsityksen kilpailuvauhdissa. Olen todella onnellinen… En m alta odottaa, että saan skinipukuni.’