Annemiek van Vleuten voitti vaiheen 2 ja kokonaiskilpailun Le Tour de Francen La Course -radalla

Sisällysluettelo:

Annemiek van Vleutenin johto 1. vaiheesta ei näyttänyt koskaan uhatulta

Annemiek van Vleuten (Orica-Scott) voitti vaiheen 2 ja sen myötä kokonaiskilpailun Le Tour de Francen 2017 La Course -radalla. Hollantilainen aloitti Lizzie Deignanin (Boels-Dolmans) voiton 0:43 Col d'Izoardin huipulla vaiheessa 1.

Deignan teki taktisen valinnan odottaa Elisa Longo Borghinia (Wiggle-High5) ja Megan Guarnieria (Boels-Dolmans) sen sijaan, että pääsisi liikkeelle yksin, ja nämä kolme yrittivät työskennellä yhdessä saadakseen van Vleutenin takaisin.

Kun kolmikko oli muodostunut ja aloitti ratsastuksen, alijäämä johtajaan oli 1:43 ja pysyi siellä tai sen tienoilla suuren osan lopusta radasta.

Päivän yksittäisen nousun huipulla van Vleuten näytti hidastuvan, mutta kun Longo Borghini ja Deignan nousivat mäelle, ero oli vielä 1:36 ja johtajalla oli kilpailua jäljellä vain 5,9 km.

Muut 19 aloittajaa olivat hajallaan radan poikki, osa yksin, mutta monet ratsastivat yhdessä yrittääkseen tehdä lyhyestä mutta vaikeasta vaiheesta hieman helpomman.

Kaksi kilometriä jäljellä van Vleutenin etu oli lähes kaksi minuuttia ja hän antoi itselleen mahdollisuuden alkaa juhlia.

Deignan sijoittui toiseksi ja Longo Borghini ei paljon jäljessä kolmanneksi, samassa järjestyksessä he pääsivät vaiheeseen 1 ja samassa järjestyksessä he aloittivat vaiheen 2.