Simon Yates pitää Maglia Rosan, kun Rohan Dennis voittaa TT-voiton Giron 16. vaiheessa

Sisällysluettelo:

Simon Yatesin fantastinen yritys torjui Giron suuren haasteen, kun Dennis voittaa vahvan kokonaisvoiton

BMC Racingin Rohan Dennis voitti 34,5 km:n henkilökohtaisen aika-ajon Rovertoon Giro d'Italian vaiheen 16 ajalle ajalla 40,00 ja keskinopeudella 51,3 kmh, samalla kun se oli dramaattinen kilpailu. Maglia Rosa ajoi hänen taakseen, missä brittiläinen kilpailujohtaja Simon Yates säilytti yleisjohtonsa.

Yates meni aika-ajoon 2 minuutin 11 sekunnin etumatkalla Tom Dumouliniin, joka istui kokonaistilanteessa 2. sijalla. Virtuaalinen matematiikka oli täydessä voimissa, kun kommentaattorit yrittivät selvittää, pitäiskö hän Maglia Rosansa.

Simon Yatesin yllättävän vahva suoritus ajalla 41,37, mikä tarkoitti, että Dumoulinin erittäin vahvasta palkintokorokkeesta huolimatta Yates piti johtoasemansa. Vaikka marginaali kaveni huomattavasti Yatesin ja Dumoulinin välillä 1 minuuttiin 18 sekuntiin.

Dumoulin sijoittui kokonaiskilpailussa 3. sijalle, 22 sekuntia Rohan Dennisistä ja 13 sekuntia ennen Chris Froomea, joka nousi 4. sijalle GC-sarjassa, mutta ei onnistunut loukkaamaan Simon Yatesin yleisjohtoa.

Kuinka aika-ajo eteni

Tony Martin ajoi erittäin vaikuttavan varhaisen ajan, 40 minuuttia 13 sekuntia, eli keskimäärin 51,2 km/h odotetulle 34,5 km:n aika-ajolle Giro d'Italian 16. vaiheessa Trentosta Rovertoon.

Aika näytti pysyvän päivän rankingin kärjessä, mutta yli tunti ennen kuin viimeiset ratsastajat saapuivat maaliin, oli kaikki mahdollisuudet muuttua olosuhteissa sekä huippujen intohimoissa. panokset Yleisluokituksen kilpailijat kentän takaosassa.

Yllätystuloksen teki Fabio Aru, joka historiallisen vähäisestä aika-ajomuodosta huolimatta sijoittui kolmanneksi maaliin mennessään ajalla 40,37, keskinopeudella 51 km/h ja vain 23 sekuntia vähemmän kuin viisi- aika TT:n maailmanmestari Tony Martin.

Froome tuli ensimmäistä kertaa 12 km:n kohdalla täydet 24 sekuntia alaspäin Martinista, mikä antoi varhaisen osoituksen siitä, ettei tänään ollut hänen vaiheenvoittopäivänsä.

Dennis asetti pian sen jälkeen 40.00 rakkula-aikansa, mikä osoittautuisi liian nopeaksi GC:n kilpailijoille. Sen jälkeen kilpailtiin kelloa vastaan maglia rosasta.

12,7 km:n aikatarkastuksessa Dumoulin kirjasi ajan, joka on yhtä kuin Martin, mutta 17 sekuntia Rohan Dennisin jäljessä, mikä viittaa siihen, että hän olisi päivän palkintokorokkeella ja että tämä oli hänen suuri mahdollisuus voittaa Giron kokonaisvoitto.

Yates kuitenkin yllätti kaikki ensimmäisessä jaossa ajallaan vain 38 sekuntia pois Dennisistä ja vain 21 sekuntia pois Dumoulinista, mikä piti hänet virtuaalisessa johtajapaidassa, jos hän pysyisi vauhtinsa yllä.

Thibault Pinault menetti valitettavasti huomattavasti aikaa radan aikana ja oli menettänyt yli 2 minuuttia Dennikselle toisella aikatarkastuksella. Lopulta hän erosi voittajasta 3 minuuttia 19 sekuntia, mikä nosti hänet yleisluokituksen palkintokorokkeen ulkopuolelle.

Froome saavutti ajalla 40,35, keskinopeudella 50,5 km/h, mikä viittaa täydellisesti toteutuneeseen negatiiviseen jakoon kilpailun viimeisellä puoliskolla ja pitää hänet hyvin ulottuvilla yleiskorokkeelle.

Kelloa vasten

Dumoulin saavutti toisen väliajan tarkistuksen ajalla 29,56 ja keskinopeudella 51,3 km/h, pitäen hänet kärkikolmikolla kokonaisuutena.

Yates menetti huomattavasti aikaa yhdessä radan teknisemmistä mutkista, jossa hänen piti jarruttaa voimakkaasti välttääkseen kaatumisen. Hän läpäisi toisen aikatarkastuksen klo 30.44, 1.07 jälkeen Rohan Dennisin ajasta, mutta silti Maglia Rosan ulottuvilla.

Dumoulin sijoittui kokonaiskilpailussa 3., 22 sekuntia Rohan Dennisistä keskinopeudella 51,3 km/h, ja Yates oli määrä ajaa hänet maaliin saadakseen vaaleanpunaisen paidan.

Simon Yates juoksi maaliin fantastisen ja tunteita herättävän, yllättäen monet kommentaattorit ajalla 41,37, joka oli selvästi tapahtuman vahvempien aika-ajokilpailujen joukossa ja säilytti johtonsa kilpailussa 1 minuutilla ja 18 sekunnilla.

Hän sanoi uusista marginaaleista huipulla, että "faneille valitettavasti aion ajaa paljon puolustavammin" kilpailun jälkeen. Kun kaksi suurta vuoristokoetta on jäljellä, hänen voittonsa ei ole varma, mutta hän todennäköisesti pysyy suosikina Rooman yleisluokituksen kärjessä.