Thibaut Pinot voitti vuoden 2018 Il Lombardian voittettuaan puolustavan mestarin Nibalin

Sisällysluettelo:

Groupama-FdJ-kuljettaja tekee ratkaisevan liikkeen 20 kilometrin päässä kotoa, mutta myöhään Nibali-rallissa italialainen varmistaa kovalla työllä ansaitun toisen sijan

Ranskalainen Thibaut Pinot (Groupama-FdJ) voitti vuoden viimeisen muistomerkin ja uransa suurimman voiton voittamalla vuoden 2018 Il Lombardian verrattomalla suorituksella Lombardian teillä lauantaina.

Pinot teki liikkeensä päivän vaikeimmalla nousulla, Muro di Sormanolla, selviytyen valitussa ryhmässä, mutta näyttäen aina todennäköisimmältä voittaj alta.

BMC:n Dylan Teuns sijoittui kolmanneksi ja sijoittui valittuun kilpailijaryhmään 11 sekuntia myöhemmin huolimatta siitä, että ryhmä nappasi Nibalin hetkeksi kiinni, kun he ylittivät pienen viimeisen nousun hieman alle 3 km:n päässä linjasta.

241 km:n 'Race of the Falling Leaves' oli kauden viimeinen vakava osallistuminen suurimmalle osalle parhaista kilpailijoista ja ensimmäinen korkean profiilin tilaisuus Alejandro Valverdelle (Movistar) esitellä äskettäin ansaittua maailmanmestariaan. paita.

Il Lombardia on kauden ainut Momument, joka todella sopii GC-tyylisille yleispelaajille, mikä tarkoittaa, että Valverdea seurataan tarkasti eikä vain hänen sateenkaaren raitojaan ihaillen.

Niin myös Nibali, edellinen kaikkien kolmen Grand Tourin ja Il Lombardian voittaja viime vuonna (hänen toinen voitto tässä kilpailussa). Ratsastanut itsensä vähitellen takaisin kuntoon viimeisten parin kuukauden aikana loukkaantumisen suistuman kauden jälkeen, ykköslapsissaan ollut ratsastaja katseli voittoa kauden viimeisessä Monumentissa.

Se lopettaisi kauden, joka näytti niin lupaav alta, kun Nibali voitti Milanon ja San Remon keväällä lähellä täältä.

Kahdeksan ratsastajan tauko pysyi selvänä suuren osan kilpailun avauspuoliskosta, mutta toiminta alkoi tosissaan Muro di Sormanossa, mutkaisella 2 km:n osuudella, jonka keskiarvo oli lähes 16 % ja huipussaan 25 %.

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) teki vahvan varhaisen liikkeen, minkä jälkeen Nibali hyökkäsi ja otti Pinotin mukaansa, kun hän siirtyi slovenialaiseen. Kolmikko jatkoi hyökkäyksiä, mutta ylitettyään he kokoontuivat muodostivat v altavan kolmion kilpailun kärjessä.

Heidän takanaan Team Skyn Egan Bernal teki liikkeen ja vaikuttava ponnistus Sormanon alamäkeen näki hänen pienentävän eroa kasvattaakseen ryhmän neljään. mukana EF-Drapacin Dani Martinez ja mukana myös Valverde, Rigoberto Uran (EF-Drapac), Dan Martin (UAE Team Emirates) ja Nibalin joukkuetoverit Dominico Pozzovivo ja Ion Izagirre.

Päivän viimeinen suuri nousu oli Civiglio, 4,2 km pitkä ja 9,7 %, ja se osui korkeintaan 14 % huipulle. Huipulla maaliin olisi vain 14,6 km, josta suurin osa laskeutui. Hyvin ajoitettu liike tähän ja kilpailu olisi voitettu.

Jo reilusti yli 200 km jaloissaan ja mentyään niin aikaisin Sormanolla, Roglic teki ensimmäisen liikkeen myös Civigliossa, mutta tällä kertaa väärään suuntaan, hänen aikaisemmat ponnistelunsa näkyivät selvästi.

Sitten myös Bernal räjähti selästä, ja hän myös maksoi raskaasti siitä, että hän ponnisteli niin lujasti päästäkseen ryhmään alun perin muutama minuutti aiemmin.

Siinä jäi Pinot ja Nibali eteen, kaksi, jotka olivat näyttäneet vahvimm alta koko ajan. Mutta nousun jyrkimmässä kohdassa, juuri kun Nibalin pää putosi hieman k altevuuden pureuduttua, Pinot aloitti v altavan hyökkäyksen ja avasi välittömästi aukon.

Huippuun mennessä hän oli 20 sekuntia erossa ja näytti voittamattom alta. Vahva laskeutuja, Pinot jatkoi aukon avaamista ja lisäsi ratkaisevan sekunnin tai kaksi melkein jokaisella kulkevalla kilometrillä.

Bernal ja Roglic olivat jääneet takaa-ajoilta, jotka eivät tähän mennessä enää laskeneet Valverdea joukkoonsa, elohopea espanjalainen ehkä vihdoin väsytti toisen kiireisen ja erittäin menestyksekkään vuoden jälkeen.

Uusi nousu 1,7 km Monte Olimpinolla oli ainoa todellinen jäljellä oleva este, keskimäärin 5 %, mutta osui osissa 9 % – vaatimaton testi, mutta varmasti satuttaa jalkoja näin myöhään päivästä.

Pinot oli kuitenkin voiton tähtäimessä, ja hän otti kiipeämisen hyvin. Nibali näytti kuitenkin kuluneelta, ja erityisesti Martin ajaessa aggressiivisesti toisen sijan ollessa nyt selvästi jaossa, risteys tehtiin aivan nousun huipulla ja jäljellä oli vain 2,9 km.

Mutta sitten pieni ryhmä rauhoittui ja tarvitsi hengityksen valmistautuakseen toiseksi viimeiseen sprinttiin, Pinot on nyt selvästi ulottumattomissa. Nibali hyökkäsi uudelleen, yllätti kaikki ja näytti kilpa-aluksensa.

Muutaman sadan metrin sisällä hän oli taas selkeästi ajoitettu täydellisesti ajoitetussa hyökkäyksessä, joka olisi helposti ollut päivän siirto, ellei Pinot olisi jo ansainnut tätä titteliä kilpailun voittoliikkeellään Civigliolla.