Geraint Thomas kruunattiin Vuoden urheiluhenkilöksi 2018

Sisällysluettelo:

Welshman voitti Lewis Hamiltonin ja Harry Kanen Tour de Francen menestyksen jälkeen

Tour de France -mestari Geraint Thomas on kruunattu BBC:n vuoden 2018 urheilijaksi, ja hänestä on tullut neljäs pyöräilijä, joka on voittanut tittelin viimeisen vuosikymmenen aikana.

Yleisöäänestyksessä walesilainen palkitsi viisinkertaisen Formula 1 -mestaruuden Lewis Hamiltonin ja jalkapallon maailmancupin Golden Bootin ja puolifinalisti Harry Kanen, kiitos vuodesta, joka sisälsi voitot myös aika-ajon kansallisissa mestaruuskilpailuissa. ja Criterium du Dauphine.

Vuoden 2017 voittaja Sir Mo Farah luovutti Thomasille palkinnon Resorts World Arena -lavalla Birminghamissa eilen illalla, kun 32-vuotias käytti aikaa arvioidakseen, kuinka ihmiset inspiroituvat hänen menestyksestään voittopuheessaan.

'Minun olisi todella pitänyt miettiä, mitä aioin sanoa, olen erittäin onnekas, kun tulin pyöräilyn pariin. Menin juuri paikalliseen vapaa-ajankeskukseen uimaan ja sen sijaan ajoin pyörälläni, sanoi Thomas.

'Pyöräilijänä keskityn aina itseeni. Ilmeisesti ihmiset haluavat minun voittavan, mutta kun kuulet tarinoita, kuten Tysonin [Furyn] ja Billyn [Mongerin], ymmärrät, että se, mitä teemme, inspiroi ihmisiä kotona. Nähdäksesi ihmisiä polkupyörillä ja nauttivan siitä, olet siitä yhtä ylpeä kuin voit voittaa jotain tällaista.'

Thomasista tuli neljäs pyöräilijä kymmeneen vuoteen, jolle on myönnetty palkinto brittiläisen pyöräilyn hallitsevana vuosikymmenenä.

Sir Chris Hoy vei tittelin vuonna 2008 Pekingin olympiamenestyksen jälkeen sinä kesänä, kun taas Mark Cavendish otti palkinnon tullessaan maailmanmestariksi vuonna 2011.

Neitsytkiertueen mestaruus ja olympiakultaa Bradley Wiggins äänestettiin mestariksi vuonna 2012.

Thomas liittyy nyt tähän valikoituun pyöräilijöiden joukkoon, joka on voittanut palkinnon, johon kuuluu myös Tom Simpson, joka otti palkinnon vuonna 1965.

Voitto tuli vuoden kuluttua, jolloin Thomasista tuli ensimmäinen walesilainen, joka otti keltaisen paidan. Matkalla keltaiseen Thomas otti vuoren huipulla vaihevoittoja, mukaan lukien Alpe d'Huez, samalla kun hän oli pukeutunut keltaiseen kilpailun viimeiset 11 päivää.

Vaikka Thomasia juhlittiin hänen ansaitusta voitostaan viime vuoden palkinnoissa, vain vähän aikaa jäi muistamaan Thomasin kollegoiden mahtava menestys, jotka auttoivat luomaan pyöräilyhistoriaa tällä kaudella, joukkuetoverinsa Chris Froomen ja Mitchelton-Scottin Simonin muodossa. Yates.

Kumpikaan ei ollut kuuden palkinnon saamiseen ehdolla olevan urheilijan listan joukossa huolimatta menestyksestä Giro d'Italiassa ja Vuelta a Espanassa. Tämä on kuudes kausi, jolloin Froome on maistanut Grand Tour -menestystä ilman palkintokorokkeelle asti.