Mathieu van der Poel voitti Tour of Britain 2019 -kilpailun viimeisen vaiheen 8 sprintin voitolla

Sisällysluettelo:

Mathieu van der Poel ottaa sprinttivoiton ja tekee täydellisen päätökseen menestyksekkään Tour of Britain -kampanjansa

Mathieu van der Poel Team Corendon-Circusista voitti Tour of Britain -kierroksen 8. vaiheen viimeisen sprintin Cees Bolia vastaan ratkaisevassa finaalissa, jossa hän voitti painokkaan yleisluokituksen.

Pystyessään eilen Burton Dassetin 7. vaiheen voittoon van der Poel puolusti 12 sekunnin etumatkaa Tour of Britain -kilpailun yleisluokituksessa, ja painostettiin välttämään suuria katkoja.

Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), joka istui toisella sijalla, teki useita rohkeita hyökkäyksiä viimeisillä kilometreillä ja kilpaili sprintistä, mutta animoitu sprintti, jossa oli lievä kehojen törmäys, näki van der Poelin voiton vaiheen valokuvamaalissa, pidentäen kokonaisjohtonsa 17 sekuntiin ja tullen vuoden 2019 Tour of Britain -voittajaksi.

Kuinka kilpailu eteni

Vaikka cyclocrossin ja maastopyöräilyn mestari van der Poel vaikutti varm alta panokselta kokonaisvoittoon tänään peräkkäisten vaihevoittojen jälkeen, hänen etumatkansa Mitchelton-Scottin Matteo Trentiniin nähden oli ohut 12 sekuntia, joten vaihe piti aina todistaa. jännittynyt ja nopeatempoinen.

Varhainen tauko, johon sisältyivät Gabz Cullaigh (Team WIGGINS), Matt Holmes (Team Madison Genesis), Emil Vinjebo (Team RiwalCyclingPCT) viettivät suuren osan kilpailun ensimmäisestä puoliskosta poissa pääjoukosta, mikä jakoi vaiheen varhaisen sprintin. ja KOM-pisteet niiden välillä.

Kova sivutuuli uhkasi jakaa pelotonin kilpailun alkuvaiheessa, kun Team Ineon edelläkävijänä muodostui ešeloneja – todennäköisesti tavoitteenaan palkintokorokkeelle Pavel Sivakov, joka istui 2 sekuntia kolmannen sijan ulkopuolella päivän alussa.

Kolmen tauko palautettiin, kun vaihetta oli jäljellä vajaat 100 km, ja sieltä 30 ratsastajan ryhmä, joka sisälsi tärkeimmät kilpailijat, hyökkäsi pääryhmän kimppuun ja alkoi muodostua paljon pienentyneeksi pääpelotoniksi. noin 40 ratsastajaa.

Tästä paketista tuli peräkkäisiä hyökkäyksiä, joista vaikuttavin tuli Andrey Amadorilta (Movistar), joka hyökkäsi 80 km jäljellä. Hän pysyi puhtaana pitkän ja rohkean sooloyrityksen ajan lukuisista vastahyökkäyksistä ja pääryhmän jahtaamisyrityksistä huolimatta.

Amadorin yhden miehen tauon jälkeen pääryhmä nappasi 35 kilometriä, mikä antoi Corendon-Circusille runsaasti mahdollisuuksia suojata johtajansa vihreää paitaa.

29 kilometriä jäljellä kolmen hengen eliittiryhmä, johon kuuluivat Larry Warbasse (AG2R La Mondiale), Michal Golas (Team Ineos) ja Mark Christian (Team Wiggins), irtautuivat rintamalla laajentuakseen pieneen, mutta tuntuvaan aukkoon. turvotus 30 sekuntiin huipussaan.

Kun van der Poelin ja Warbassen välillä oli vain 1'15, pientä taukoa ei koskaan annettu päästä pitkälle.

14 kilometriä jäljellä, tauko oli saatu kiinni, ja paljon pienempi pakkaus oli valmis valmistautumaan päivän viimeiseen sprinttiin.

Matteo Trentin teki vahvan viimeisen hyökkäyksen viimeisellä 5 km:llä, mutta van der Poel ajoi hänet päättäväisesti alas varmistaakseen, että kohtaus oli asetettu joukkosprintille.