Tom Pidcock yllättyi tullessaan "maailman toiseksi parhaaksi cyclocrossissa"

Sisällysluettelo:

20-vuotias sijoittui cyclocrossin MM-kisoissa toiseksi Mathieu van der Poelin jälkeen

Tom Pidcock on ilmaissut järkytyksensä tullessaan "maailman toiseksi parhaaksi cyclocrossissa" voitettuaan hopeaa Mathieu van der Poelin jälkeen MM-kisoissa.

20-vuotias kilpaili asiantuntijakilpailussa eliittitason debyyttinsä aikana ja torjui Belgian joukkueen päivän toiseksi sijoittuen kolminkertaisen mestari Van der Poelin taakse.

Maalilinjan ylityksen jälkeen Sveitsin Dufendorfissa Pidock kertoi, kuinka tulos ylitti hänen odotuksensa mestaruuskilpailuissa.

'Ollakseni rehellinen, en uskonut olevani niin vahva. Tiesin tämän kurssin ja nämä ehdot sopisivat minulle. Se oli uskomatonta, Pidcock sanoi.

'Olen maailman toiseksi paras cyclocrossissa tänään. Se on epätodellista. Mathieu on yksi maailman parhaista ratsastajista, ja olin tänään toinen hänen jälkeensä. Se on uskomatonta.'

Vaikka Van der Poel pakeni painokkaalla johdollaan heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, Pidcock taisteli kovaa avauskierroksilla belgialaisen nelikon Michael Vantournoutin, Toon Aertsin, Eli Iserbytin ja Wout van Aertin kanssa.

Mutaisella teknisellä radalla Pidcock aloitti pistelyn hyökkäyksen kolmannella seitsemän kierroksella ottaakseen etäisyyttä muihin. Aluksi Iserbyt seurasi hyökkäystä ennen kuin jäi pois.

Pidcock jatkoi ponnistelujaan ja ylitti lopulta maalilinjan 1 minuutti 20 sekuntia Van der Poelia jäljessä ja 25 sekuntia ennen palkintokorokkeelle noussutta Aertsia.

Hänen tuloksensa ansiosta Britannia varmisti ensimmäisen miesten cyclocross-eliittimitalinsa. Se oli myös ensimmäinen Britannian eliittimitali cyclocrossin maailmanmestaruuskilpailuissa Helen Wymanin Hoogerheiden pronssin jälkeen vuonna 2014.

Pidcock varmisti ensimmäisen eliittimaailman mitalin, vaikka hänellä oli edelleen oikeus kilpailla alle 23-vuotiaiden luokassa. Voittettuaan alle 23-vuotiaiden mestaruuden viime kaudella, Pidcock päätti kuitenkin hypätä eliittitasolle kilpaillakseen maailman parhaita vastaan. Päätös, jonka Pidcock sanoi, osoittautui oikeaksi.

'Olisin voinut jäädä U23:een, se olisi ollut helpompaa, mutta lopulta olen palkintokorokkeella eliitin joukossa, se on erittäin miellyttävää, Pidcock selitti.

'Se on myös outoa, koska olin sairas koko viikon. Tiistaista lähtien en ole oikeastaan ratsastanut, mutta ehkä se on ollut hyvä minulle. Ehkä minun pitäisi olla sairaana useammin.'

Aiemmin viikonloppuna brittiläinen Anna Kay varmisti ainoan muun mitalin, kun hän voitti pronssia naisten alle 23-vuotiaiden kilpailussa ranskalaisen Marion Riberollen ja unkarilaisen Kata Vasin jälkeen.

Kuva: Trinity Racing