Tilastot eivät valehtele, Vincenzo Nibali on sukupolvensa paras ratsastaja

Sisällysluettelo:

Voitto Milan-San Remossa tarkoittaa, että Messinan hai on liittynyt eksklusiiviseen pyöräilyseuraan

Victoria Milan-San Remossa viime lauantaina vahvisti Vincenzo Nibalin yhdeksi kaikkien aikojen parhaista pyöräilijöistä. Jotkut, kuten minä, olivat jo antaneet hänelle tämän ylistyksen, mutta tämän viimeisimmän Via Roma-voiton pitäisi kumota kaikki jäljellä olevat epäilijät.

Tarttuessaan hetkeen, kun kilpailu nousi Poggioon, Nibali hyökkäsi nuoren Krists Neilandsin (Israel Cycling Academy) rinnalla. Kun nappasivat ryyppyläiset, aukko kasvoi ennen kuin sisilialainen nousi nousuun.

Luonnollisimmassa elinympäristössään Nibali laskeutui rantatielle, eikä hänellä ollut varaa katsoa taaksepäin. Näytti siltä, että 33-vuotiaan unelma murskautui, kun peloton alkoi laskea alas muutaman viime kilometrin aikana.

Kuitenkin sankarillinen ponnistus näki Messinan hain ylittävän linjan kädet ylhäällä, pidättäen latautuvaa pikajuoksua yhdellä sekunnilla, mikä loi historiaa.

Riippumatta siitä, saavuttaako italialainen jonkin kauden jäljellä olevista tavoitteista - Liege-Bastogne-Liege, Tour de France ja maailmanmestaruuskilpailut - voitto San Remossa on vahvistanut Vincenzo Nibalin sukupolvensa ratsastajaksi.

Mitä voitto Milan-San Remossa kertoo Nibalista ratsastajana?

Kuva
Kuva

Nibali onnistui pitämään Caleb Ewanin (Mitchelton-Scott) johtaman latautuvan pelotonin

Nibali on puhdas, täysiverinen kilpailija. 65-kiloisena hän on rakennettu kiipeämään, joten hänen aikaisemmat voittonsa kaikilla kolmella Grand Tourilla ja Il Lombardialla. Kuitenkin, kiitos synnynnäisen kyvyn lukea kilpailua, italialainen pystyi saamaan voiton kaikkia kertoimia vastaan.

Hänen siirtonsa seurata Neilandsia oli älykäs. Kun joukkuetoveri Heinrich Haussler ratissaan, hänelle annettiin arvokkaita sekunteja saada marssi pelotoniin ennen kuin he ehtivät reagoida, kun Haussler luopui takaa-ajosta.

Nibali todisti myös tällä voitolla, että jos ei ensimmäisellä kerralla onnistu, niin kannattaa aina yrittää uudestaan. Tämä oli neljäs kerta hänen uransa aikana, kun Nibali on hyökännyt Poggioon, ja kolme edellistä kaivausta eivät merkitse mitään. Tällä kertaa se lopulta onnistui.

Viime vuoden voittaja Michal Kwiatkowski (Team Sky) ei ole puhdas pikajuoksija, mutta voi mennä nopeasti kysyttäessä. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) päihitti sen todisti. Ennen napaa Arnaud Demare ja John Degenkolb ovat varmasti raskaansarjan pikajuoksijoita.

Ottamalla San Remon Nibali todisti pystyvänsä valmistamaan kilpailun voittavan liikkeen, vaikka olosuhteet eivät sopineet hänen kykyihinsä. Poggio ei ole tarpeeksi kova ajajalle kilpaakseen irti latautuvasta pelotonista, ja nousun alaosassa on tarpeeksi tietä, jotta se jää kiinni.

Mutta jollain tapaa Nibali onnistui saamaan hyökkäyksensä kannattavaksi ja otti voiton, vaikka kukaan ei odottanut hänen tekevän niin.

Milan-San Remon lisäys on kiilannut Nibalin uran kämmenet yllä olevaan hakasulkeeseen ja sijoittanut hänet hyvin ainutlaatuiseen ja haluttuun seuraan.

Kuva
Kuva

Nibalille palkintokorokkeen korkeimmalle tasolle ei ole vieras

Nibali liittyy kahden suuren, Eddy Merckxin ja Felice Gimondin, kanssa ja on ainoa ratsastaja, joka on voittanut kaikki kolme Grand Touria ja Milan-San Remoa.

Nibali liittyy myös Merckxin, Gimondin ja Bernard Hinaultin kanssa neljänneksi ratsastajaksi, joka on voittanut nämä kolme Grand Touria ja kaksi tai useampia monumentteja.

Nibalista tuli myös ensimmäinen Grand Tourin voittaja, joka on menestynyt Milan-San Remossa Sean Kellyn jälkeen vuonna 1992. Samana vuonna, jolloin viimeksi näimme ratsastajan voittavan vuoden ensimmäisen Monumentin viimeisen ottamisen jälkeen Muistomerkki, Il Lombardia, edelliseltä kaudelta.

Voitto San Remossa lisää myös hänen kämmentensä reunoille sileyttä. Sprinterin klassikoksi varattu Nibalin voitto "La Classicissimassa" auttaa esittelemään palmareja, jotka ovat tutumpia entisille ratsastajille.

Harvoin näemme kilpailijoiden voittavan mukavuusalueensa ulkopuolella. Chris Froome (Team Sky) ei ole koskaan ollut Pariisi-Roubaix'n tai Flanderin kiertueen kärjessä, vaikka Saganin k altainen nopea mies ei haasta Grand Tourin kunniaa.

Vaikka meidän on kunnioitettava sitä, että pyöräily on nyt erilainen peto, kiitos laskelmoidumman joukkuetaktiikoinnin, vähemmän kilpailuihin keskittyvien ratsastajien ja aivan selvästi huumeiden häviämisen urheilussa, Nibalin saavutukset erottavat hänet ikäisensä.

Mikään muu nykyisen pelotonin ratsastaja ei voi ylpeillä Nibalin voittojen kirjolla.

Alejandro Valverde (Movistar) voi ylpeillä samalla menestyksellä yhden päivän aikana kuin Nibali, mutta Vuelta a Espanassa vain voitolla, hän ei voi väittää samaa kykyä voittaa kolmen viikon aikana. Muut viime vuosien yhden päivän asiantuntijat, kuten Philippe Gilbert ja Fabian Cancellara, eivät koskaan usk altaneet GC-ajon maailmaan.

Froomen neljä Tour-voittoa ja Vuelta-titteli ovat vaikuttavia, mutta hän voi laskea Anatomic Jock Race -kilpailun vain yhden päivän voittoina.

Samaan tapaan äskettäin eläkkeelle jäänyt Alberto Contador oli loistava vaihekilpailija seitsemällä Grand Tourilla, mutta piti Milano-Torinoa vain yhden päivän menestyksenä.

Onnistuneesti joka vuosi

Lisäksi Vincenzo Nibali on voittanut joko Monumentin tai Grand Tourin joka vuosi vuodesta 2013 lähtien. Kuudesta viimeisestä Grand Tourista, jotka hän on päättänyt, hän on sijoittunut neljän parhaan joukkoon viisi kertaa, voittaen kaksi.

Mitä tulee viimeisistä viidestä Monumentista, joilla hän on kilpaillut, hän on voittanut kolme.

33-vuotiaana ei kestä kauan, ennen kuin Nibalin uran baarissa käytettäisiin, ja katsomme kaikki jälkikäteen sisilialaisen uraa, joka on tuonut niin paljon menestystä.

Nibali on yksi pyöräilyn kaikkien aikojen suurimmista ratsastajista, ja hänet pitäisi oikeutetusti nähdä sukupolvensa suurimpana ratsastajana.

Vincenzo Nibalin uran kohokohdat

2005 - muuttuu ammattilaiseksi Fassa Bortolon kanssa

2006 - Liittyy Liquigasiin. Otti ensimmäisen suuren voiton GP Ouest-Francesta

2010 - Saavutti ensimmäisen Grand Tour -palkintokorokkeensa Giro d'Italiassa ennen Vuelta a Espanan voittoa

2011 – sijoittui Girossa toiseksi parhaan 10:n sijalla Milano-San Remo ja Liege-Bastogne-Liege

2012 – sijoittui palkintokorokkeelle Tour de Francessa, Milano-San Remo ja Liege-Bastogne-Liege

2013 – Liittyy Astanaan. Voitti Giro d'Italian ennen toista sijaa Vuelta a Espanassa

2014 - Voitti Tour de Francen yli seitsemällä minuutilla samalla kun Italian kansallinen mestari

2015 - Voitti toisen kansallisen mestaruuden. sijoittui Tourilla neljänneksi ennen kuin voitti uransa ensimmäisen monumentin Il Lombardiassa

2016 - Taistelee takaisin voittaakseen uransa toisen Giro d'Italian

2017 - Pääsi palkintokorokkeelle Girossa ja Vueltassa ennen kuin voitti toisen Il Lombardian