MM-kisat 2018: Van Vleuten mukava voittaja kaikella Hollannin palkintokorokkeella

Sisällysluettelo:

Neljä hollantilaista ratsastajaa kymmenen parhaan joukkoon Van Vleutenin puolustaessa sateenkaaripaitaansa. Kuvat: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

Naisten eliittien MM-kisojen henkilökohtainen aika-ajo osoittautui täysin hollantilaisiksi, kun Annemiek van Vleuten voitti maanmiehensä Anna van der Breggenin ja Ellen van Dijkin sateenkaaripaidan lunastamiseksi.

Van Vleuten onnistui pitämään kiinni koko radan toisen puoliskon ajan ja päihitti Van der Breggenin 29 sekunnilla ja varmisti toisen peräkkäisen aika-ajon maailmanmestaruutensa.

35-vuotias juoksi 28,5 km:n radan ajassa 34 minuuttia, 25 sekuntia.

Hollantilaiset rekisteröivät neljä ratsastajaa 10 parhaan joukkoon Lucinda Brandin kuudennen sijan ansiosta, kun taas amerikkalaiset onnistuivat myös näyttävästi, kun Leah Thomas, Amber Neben ja Tayler Wiles saivat viidennen, seitsemännen ja kymmenennen.

Pronssimitalisti Van Dijk otti varhaisen kuuman paikan ja otti Brandin paikan, ennen kuin näki, että Van der Breggen paransi hänen aikaansa lähes minuutilla. Viimeisenä rampilta poistui lopullinen voittaja Van Vleuten, joka otti terveen johdon ensimmäisellä erolla.

Reitin ajoitukset viittasivat siihen, että Mitchelton-Scottin ratsastaja vuoti sekunteja viimeisillä kilometreillä hollantilaiselle joukkuetoverilleen, ja se putosi lyhyellä matkalla 24 sekunnista 10 sekuntiin.

Tämä osoittautui kuitenkin hämmentyneeksi, sillä kun Van Vleuten oli ylittänyt rajan, hän oli parantanut Van der Breggenin aikaa puolella minuutilla.

Loppujen lopuksi Van Vleuten näytti mukav alta voiton hallinnassa radalla ja ajoi nopeimmat ajat kussakin välierässä.

Ison-Britannian etujen os alta Alice Barnes ja Hayley Simmonds julkaisivat kilpailukykyiset tulokset 22. ja 23. sijalla.

Puhuessaan voittonsa jälkeen Van Vleuten kommentoi: "Haluat vain voittaa pelipaidan, ja tiedän, kuinka on harjoitella ja kilpailla tässä paidassa", ennen kuin odottaa innolla tämän lauantain eliittien maantiekilpailua, josta hän on voittosuosikki.

Hän puhui myös siitä, kuinka kurssi oli tinkimätön ja totesi, että 'vaikein asia ei ollut ylämäki, vaan se, ettei laskussa ollut palautumista.

'Ajaa 80 kmh alamäkeen, mutta painaa vaihdetta alamäkeen.'

Van Vleutenilla on vähän aikaa juhlia, sillä hän keskittyy nyt maantiekilpailun maailmanmestaruuteen.

Van Der Breggenin ja puolustavan mestarin ja toverinsa hollantilaisen Chantal Blaakin rinnalla Van Vleuten etsii uutta hollantilaista puhdasta siivousta naisten eliittimaailman maantiepaidoista.