Nairo Quintana julisti Tour de Francen vertaansa vailla olevaksi Movistarin johtajaksi

Sisällysluettelo:

Kolumbialainen toivoo voivansa ensimmäisenä eteläamerikkalaisena Tour de Francen tänä heinäkuussa

Nairo Quintana väittää, että hän on Movistarin ainoa johtaja Tour de Francessa huolimatta Alejandro Valverden ja Mikel Landan läsnäolosta. Kolumbialainen puhui äskettäisessä lehdistötilaisuudessa Bogotassa ja vahvisti, että joukkue oli luvannut, että hän osallistuisi kilpailuun joukkueen johtajana ja että joukkue olisi paikalla tukemassa hänen tarjousta Malliot Jaunesta.

'Eusebio Unzué on kertonut minulle, että tulen olemaan Tourin johtaja, joten olen valmistautunut siihen ja toivon voivani luottaa joukkuetovereideni tukeen, Quintana sanoi.

'Tulen kiertueelle kokeneemmin, tiedän enemmän kehostani, joukkueestani ja reitistäni. Olen keskittynyt tähän tavoitteeseen ja luotan valmistautumiseeni, annan aina parhaani.

'Minulle tämä kiertue on yksinkertaisesti uusi mahdollisuus, jonka aion hyödyntää täysimääräisesti ja toivon, että asiat menevät hyvin.'

Quintana hakee tullakseen ensimmäiseksi kolumbialaiseksi ja ensimmäisenä eteläamerikkalaisena, joka voittaa Tour de Francen tänä heinäkuussa.

Hänellä on jo Kolumbian yhteinen paras tulos kisassa, kahdesti sijoittuen palkintokorokkeelle vuosina 2013 ja 2015. Quintana oli myös ensimmäinen kolumbialainen, joka voitti Giro d'Italian vuonna 2014, ja lisäsi myöhemmin Vuelta a Espanan kilpailuihinsa. palmares vuonna 2017.

Viime vuonna 29-vuotias sijoittui Tourilla pettymyksen 10. sijalle, seitsemän minuutin erossa lopullisesta voittajasta Geraint Thomasista huolimatta siitä, että hän voitti vaiheen 17 Col de Portetilla.

Hänen oli myös pakko jakaa joukkueen johtajatehtävät Landan ja Valverden kanssa, ja entinen lopulta sijoittui ennen häntä GC:ssä.

Quintana kertoi myös lehdistölle toivovansa, että nykyinen Giro d'Italian johtaja Richard Carapaz otettaisiin mukaan kiertueelle joukkueen läsnäolon vahvistamiseksi vuoristossa.

'Haluaisin hänen [Carpazin] kanssani kiertueella, kuten haluaisin voittaja Anaconan, mutta ohjaajat valitsevat ratsastajat, Quintana sanoi ennen kuin halusi Carapazin voittaa Giron. Latinalainen Amerikka'.

Tänä vuonna Quintana ottaa uuden lähestymistavan Tour-valmisteluihin kilpailemalla Criterium du Dauphine -kilpailulla ensimmäistä kertaa vuoden 2012 jälkeen.

Ensi viikonlopusta alkaen se on hänen ensimmäinen kilpailunsa sitten huhtikuun yhden päivän GP:n Miguel Indurainin, jossa hän sijoittui 42.

Vuoden 2019 Tour de France alkaa lauantaina 6. heinäkuuta Brysselissä, Belgiassa juhlimaan 50 vuotta siitä, kun Eddy Merckx voitti ensimmäisen keltaisen pelipaidansa.