Tom Pidcock on nyt sähköpyörän maailmanmestari

Sisällysluettelo:

Yorkshirelainen voitti e-MTB:n maailmanmestaruuden ja todistaa edelleen, että sähköpyörät eivät huijaa

Valokuvat: Bartek Wolinski/Red Bull

Sähköpyörät ovat vanhuksille, e-pyörät niille, jotka eivät voi enää ajaa pyörällä, sähköpyörät huijaavat, en koskaan jäisi kuolleena sähköpyörällä… Vain muutama vastalauseita, joita niin usein huudataan esiin aina, kun käsittelemme sähköpyörien maailmaa Cyclist -sivustolla.

No, todennäköisesti maailman lahjakkain pyöräilijä, ja varmasti Iso-Britanniassa, Tom Pidcockista tuli juuri sähköpyörän maailmanmestari. Pysytkö edelleen noissa väitteissä?

Ennen tuottoisaa muuttoaan Ineos Grenadiersin WorldTour-imperiumiin vuonna 2021, Pidcock päätti pitää vielä viimeistä hauskaa ennen kuin se muuttuu vakavaksi. 21-vuotias lisäsi jouseensa uuden kielen voittamalla e-MTB-tittelin UCI:n MTB-maailmanmestaruuskilpailuissa.

Itävallan Leogang-Salzburgerlandin radalla yorkshirelainen vaihtoi sen turbotilaan suon k altaisissa olosuhteissa voittaakseen ranskalaisen Jerome Gillouxin selkeällä 35 sekunnilla ja tanskalaisen Simon Andreassenin 49 sekunnilla voittaakseen tittelin.

Huolimatta siitä, että Gilloux oli 55 sekuntia alhaalla ensimmäisen kierroksen jälkeen, Pidcockin luokka loisti, kun hän kirjasi kilpailun neljä nopeinta kierrosta neljällä jäljellä olevalla radalla viedäkseen kotiin sateenkaaripaidan, jonka keskeltä revittiin salama..

Kisassa oli myös entinen cyclocrossin maailmanmestari ja legenda Sven Nys, joka sijoittui 19. sijalle, toinen ratsastaja, joka ei todellakaan ole iäkäs, pettää tai ei pysty enää ajamaan vanhalla pyörällään.

Sähköpyörällä ajamisen fani Pidcock kirjoitti voiton jälkeen Instagramiin: Haa, elän sitä varten. E-MTB:n maailmanmestari @iamspecialized @srammtb @redbulluk. Kiitos mahdollisuudesta @iamspecialized_mtb @trinityracing_ Nautin joka sekunnista'

Ennen keskiviikon kilpailua Pidcock julkaisi myös videon, jossa hän repi sitä radalla e-MTB:llä. Kun annat takapyörän moottorin pyöriä luistaa häntä mutaisissa kulmissa, voit vain nähdä hänen hauskanpitonsa.

Ilmaisesti yorkshirelainen vietti vanhaa aikaa sähköisen maastopyöränsä parissa, hieman helpotusta ratsastajalle kestäneen muutaman viikon jälkeen ja perjantain alle 23-vuotiaiden maastohiihtokilpailun jälkeen.

Imolassa, Italiassa, äskettäin pidetyissä miesten eliittien maantiekilpailun MM-kilpailuissa Pidcock sijoittui 42. sijalle ollessaan pääryhmässä suurimman osan päivästä. Tämän jälkeen hän siirtyi välittömästi MTB:hen ja voitti kaksi alle 23-vuotiaiden maailmancup-kierrosta viikossa.

Joka tapauksessa Pidcock otti aikaa voittaakseen e-MTB-sateenkaaripaidan, oli hyvä asia urheilulle, koska se auttoi todistamaan, että sähköpyörät eivät ole huijausta, vaan ne ovat vain hauskaa.

Ja jos ne ovat tarpeeksi hyviä Pidcockille, Nysille, Eddy Merckxille, Sean Yatesille ja Brian Robinsonille, voimme varmasti sanoa, että sähköpyörät ovat tarpeeksi hyviä myös meille.