MM-kisat 2018: Rohan Dennis voitti aika-ajon hallitsevassa muodissa

Sisällysluettelo:

Tom Dumoulinin kakkosvuosi jatkuu, kun Rohan Dennis ottaa TT-sateenkaaripaidan. Kuvat: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

Rohan Dennis voitti UCI:n maailmanmestaruuskilpailujen aika-ajon kyydillä, joka oli muita parempi, kun hän työnsi puolustavan mestarin Tom Dumoulinin toiseksi yli minuutilla.

Dumoulin oli jo 8,84 sekuntia alhaalla Dennisistä ensimmäisellä aikaerolla, joka tuli 16,6 km:n jälkeen, mutta molemmat ratsastajat olivat neljänkertaisen mestarin Tony Martinin edellä ja voitto oli tuolloin laskettu kahdeksi. hevoskilpailu kuten odotettiin.

Ensimmäisen tarkistuksen jälkeen Dumoulinin odotettiin kuitenkin saavan aikaa radan päänousussa ja lähentävän lopputulosta paljon lähemmäksi kuin se oli lopussa.

35,2 km:n kohdalla Dennisin etumatka oli kasvanut 1:01,73:een. Dumoulin olisi pidetty ajan tasalla ajantarkastuksista ja näin ollen hän olisi ollut tietoinen tittelinpuolustuksensa luisumisesta.

Kun ottelu näytti siltä, että Dumoulinin ponnistelujen ansiosta belgialainen Victor Campenaerts ponnisteli eteenpäin, koska mahdollisuus palkintokorokkeelle, mutta myös hopeamitalille, tuli yhä todennäköisempään.

Kun hän ylitti linjan, Campenaerts meni kuumalle paikalle, mutta hänen kaksi suurinta kilpailijaansa olivat edelleen tiellä.

Hollantilainen Dumoulin tuli TT-sarjaan paljon kilpailupäiviä jaloissaan tultuaan toiseksi sekä Giro d'Italiassa että Tour de Francessa, kun taas Dennisin koko kausi on muokannut tämä yksi ajo kelloa vastaan.

Hän antoi myös paljon tiiminsä ponnisteluille heidän lopulta toiselle sijalle viime viikon joukkueaika-ajossa, jossa voiton meni Quick-Step Floors.

Dumoulin's Team Sunweb oli myös puolustava mestari kyseisessä kilpailussa, mutta ei voinut ottaa lopullista TTT-voittoa.

Dennis näytti hurmioituneelta, kun hän nousi pyörältään, tietäen tehneensä tarpeeksi vangitakseen sateenkaaripaidan.

Päätösvaiheessa Dumoulin joutui ponnistelemaan lujasti varmistaakseen, että hän nousi palkintokorokkeelle toiselle askeleelle. Hän pääsi vain yli linjan 0,53 sekuntia jäljellä.