Ed Clancy pettynyt joukkueen takaa-ajoon

Sisällysluettelo:

Ed Clancy sanoo, että huono viimeisen kierroksen suorituskyky maksoi GB:lle kultamitalin joukkuetahdissa Lontoon radan maailmanmestaruuskilpailuissa

Kun yksi kierros jäljellä miesten joukkuetakaa-ajon finaalissa radan MM-kisoissa, Iso-Britannia piti 0,143 sekunnin etumatkaa pitkäaikaisiin kilpailijoihinsa Australiaan. Mutta kun maaliase ampui, Australia voitti ajalla 3:52,727, ja kolme jäljellä olevaa brittiläistä tulivat kotiin 1,129 sekuntia myöhemmin. Puhuimme Ed Clancyn kanssa selvittääksemme, mitä tapahtui loppuvaiheessa.

’On vaikeaa, kun häviät sen viimeisellä kierroksella. Tein kaksi hyvää käännettä, mutta minä hävisin kilpailun. Menetin pyörän ja huolimatta siitä tosiasiasta, että olin sitoutunut kahteen suureen käännökseen varhaisessa vaiheessa, se oli strategia, ja valitettavasti se ei aina mene suunnitelmien mukaan", Clancy kertoi Cyclistille pyörän julkaisussa Condor-JLT-kauppatiiminsä kanssa.. "Analysoimme kaiken, katsomme, kuka on mennyt hyvin harjoituksissa, ja minusta todella tuntuu, että se oli paras kokoonpano, joka meillä oli finaalissa."

GB-joukkue joukkueen takaa-ajon viimeisellä kierroksella Lontoon 2016 radan maailmanmestaruuskilpailuissa

Clancy luiskahti selkäänsä omituisessa onnettomuudessa viime vuonna Tour of Britain -tapahtumassa, jossa matkalaukku noutettiin, ja hänet pakotettiin leikkaukseen. Hetken aikaa hän ei edes tiennyt, pystyisikö hän jatkamaan pyöräilyuransa, mutta 12 viikon toipumisjakson jälkeen hän huomasi olevansa joukkuetakaa-finaalin rivissä Sir Bradley Wigginsin kanssa. Owain Doull ja Jonathan Dibben.

'Strategia oli tehdä 12,5 sekunnin avauskierros (puolikas) ja toimittaa joukkueelle 14,0 sekunnin (täysi) kierrokset, minkä huomasin, vaikka en ollutkaan päässyt ensimmäisenä harjoittelemaan ollenkaan selkäleikkaukseni jälkeen..'

Mutta Clancy ehdottaa, ettei hän odottanut ajavansa finaalissa ollenkaan: 'Minut pantiin syvään päähän, koska Burkey [Steven Burke] kamppaili koko viikon, joten se oli vähän uhkapeliä [Clancyn laittaminen joukkueeseen]. Mutta se toimi hyvin.’

’Tein hyvän työjakson toisessa käännöksessäni ja rukoilin, että se oli siinä, hän kertoo osuudestaan kilpailussa. Mutta kun näin etuosan tuossa viimeisessä käännöksessä, minulla ei vain ollut jalkoja. Tavallisesti, jos olisin täydessä kunnossa, haluaisin ajatella, että olisin voinut heittää nopean puolikierroksen, palata sisään ja roikkua, mutta viime yönä yritin päästä pois tieltä mahdollisimman nopeasti ja selkään., mutta en vain kestänyt. Minulla ei ollut mitään jäljellä.'

'Me menimme silti yhtä nopeasti kuin kävimme läpi koko kilpailun, mutta australialaiset tehostivat sitä paremmin kuin me, ja siinä se oli, Clancy päättää."Rehellisesti sanottuna pettymys, mutta jos ajattelee, mistä olemme tulleet ja mihin voimme vielä mennä ennen heinäkuuta, minusta se on silti melko positiivista."

Rata-maailmanmestaruuskilpailut eivät ole vielä ohi, joten katso oppaamme viikonlopun kilpailun loppuosasta täältä: Radan MM-kisojen tapahtumaopas