Giro d'Italia 2017: Caleb Ewan voitti ensimmäisen vaiheen kiehtovassa sprintissä

Sisällysluettelo:

Fernando Gaviria 2., kun taas Sam Bennett saavuttaa 3. ja Bob Jungels pysyy vaaleanpunaisena

Caleb Ewan (Orica-Scott) on voittanut Giro d'Italian vaiheen 7 kiehtovassa sprintissä, voittaen juuri Fernando Gavirian (Quickstep Floors) ja Sam Bennettin (Bora-Hansgrohe) ja voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Giro-vaiheensa. voitto.

Nuori australialainen on tullut lähelle useaan otteeseen Giron avauskokeilla, ja se oli täydellisesti ajoitettu sprintti tiukassa, teknisessä maalissa, joka lopulta voitti hänelle tämän päivän vaiheen.

220 km:n vaihe alkoi Castrovillarista, kaupungista Italian Bootin kaarella. Tällaisella tasaisella, omituisella evällä ei kestänyt kauan tauko vakiinnuttamiseksi, ja se oli kolmen ratsastajan pieni tauko, joka pääsi pitkälle päivälle satulassa.

Kuva
Kuva

He olivat Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina), Simone Ponzi (CCC) ja Dmitry Kozonchuk (Gazprom), mutta kun kilpailu eteni itään Alberobelloon, Ponzi kärsi mekaanisesta häiriöstä, joista jäi vain kaksi, jotka vetivät raon. kolme minuuttia.

Mammuttiponnistelun jälkeen kaksikko kelautui lopulta takaisin 18 km:n jälkeen, ja pikajunien joukkueet sijoittivat junia joukon etupuolelle.

Cannondale-Drapacin Alex Howesin yksinhyökkäys 4 km:n jälkeen suljettiin heti, kun hän sai aukon, ja muutamassa sekunnissa tiukka finaali oli kisassa.

Näin tiukalla ja teknisellä viimeistelyllä oli välttämätöntä aloittaa varhainen sprintti; liian kaukana, eikä voittomahdollisuutta olisi. Mutta Ewan oli ilmeisesti tehnyt läksynsä, hypännyt aikaisin ja pidättäen Bennettin ja Gavirian voitosta.

Yleispisteessä ei kuitenkaan muutoksia, sillä Bob Jungels on jäljellä 6 sekuntia Geraint Thomasin ja 10 Adam Yatesin edellä GC:ssä.