Tom Pidcock voitti olympiakultaa maastopyöräkilpailussa

Sisällysluettelo:

21-vuotias voittaa Team GB:n ensimmäisen maastopyöräkullan Mathieu van der Poelin kaatuessa

Tom Pidcock on voittanut Team GB:n ensimmäisen pyöräilykultamitalin Tokion 2020 olympialaisissa miesten maastopyöräilyssä.

Yorkshirelainen voitti sveitsiläisen Mathias Flückigerin, kun kilpailun ennakkosuosikki Mathieu van der Poel joutui luovuttamaan raskaan törmäyksen jälkeen avauskierroksella. Puolustava mestari Nino Schurter selvisi vain neljänneksi, kun espanjalainen David Valero voitti pronssia.

Pidcockin voitto merkitsee, että hänestä tulee ensimmäinen brittiläinen ratsastaja, joka on voittanut mitalin maastopyöräilylajissa sen jälkeen, kun se esiteltiin Atlantan kisoissa vuonna 1996.

21-vuotias voitti lopulta kultaa suhteellisen helposti voittaen Flückigerin 20 sekunnilla teknisellä Izun maastopyöräradalla. Pidcock onnistui työntämään yksin pois kahden kierroksen jälkeen, kun hän osoittautui liian vahvaksi 4 km:n radan erilaisissa jyrkissä nousuissa. Pidcockin painostus näki, että Flückiger laittoi jalkansa, kun kaksi kierrosta oli jäljellä, paitsi varmisti Ison-Britannian kultaa.

Jo tarpeeksi aikaa juhlia, Pidcock onnistui nappaamaan Ison-Britannian lipun, kun hän risteily maaliviivaa pitkin.

Pidcockilla oli myös melkoinen osuutensa onnesta kilpailun aikana, kun hän vältti niukasti Van der Poelin näyttävän törmäyksen kilpailun alussa. Van der Poel taisteli, mutta lopulta keskeytti kahden kierroksen ollessa jäljellä, koska hänen vammat vaativat veronsa.

Ineos Grenadier kutsui olympiamenestystään "epätodelliseksi" todettuaan, että hänellä ei ollut ollut hyvää kilpailua sen jälkeen, kun hänen solisluunsa murtui kolarissa kesäkuun alussa.